'Dijks kan Oranje-uitnodiging snel verwachten'

Mitchell Dijks staat sinds kort op het lijstje van bondscoach Danny Blind om genomineerd te worden voor het Nederlands elftal. Volgens De Telegraaf waren Blind en diens assistent Marco van Basten zondag naar Alkmaar afgereisd om de linksback van Ajax aan het werk te zien.

Dijks won zondag met zijn club met 0-3 van AZ en hij speelde opnieuw een degelijke partij. Ook tijdens de duels tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League viel Dijks in positieve zin op. Hij kon echter niet voorkomen dat de Amsterdammers over twee duels werden uitgeschakeld.

Dijks wordt door Blind gezien als vervanger van Jetro Willems, die nog altijd geblesseerd is. Dijks zelf is er nuchter onder: "Ik denk totaal niet aan Oranje. Je hoort links en rechts natuurlijk geluiden, maar ik focus me op Ajax."

Ruud Geels, die naast Van Basten zat, denkt dat Dijks het wel gaat schoppen tot Oranje. "Er zijn weinig goede linksbacks beschikbaar, dus de wereld naar Oranje ligt voor hem open. Als hij zich bij Ajax gaat focussen, dan liggen er grote mogelijkheden voor hem om Oranje te halen", aldus de oud-international.