Geen Jack Bauer in 24-spinoff

De actieserie 24 komt opnieuw terug. Na de eenmalige miniserie Live Another Day, dat de verhaallijn van hoofdfiguur Jack Bauer (Kiefer Sutherland) voortzette en een nieuwe dreiging bood voor hem om op te lossen, zoeken Fox-topmensen naar een manier om nog meer uit de titel te halen. Jack Bauer verdwijnt echter van het menu, en de nieuwe serie wordt nu ingestoken als een spinoff van 24.

"Natuurlijk zouden we graag Kiefer terug hebben en we zijn ook eerst naar hem gegaan," aldus Fox-topman Gary Newman tijdens de zomerperstour van de Television Critics Association. "Het is niet iets wat hij op dit moment wil doen, maar hij moedigde ons aan om door te gaan en een manier te zoeken om de show terug te brengen."

Het zou zomaar kunnen dat de spinoff helemaal geen personages uit het origineel terug brengt, zo blijkt uit de woorden van Newman: "Het zou me niet verbazen als het een totale reset is voor wat betreft de personages." Producer Howard Gordon speelt al langer met het idee om een Jack-loze 24 te maken, maar had het plan om Kiefer wel af en toe een gastrol te geven. Dat idee is nu van de tafel.

De spinoff, die ook een beperkt aantal afleveringen zou kennen, gaat naar verwachting over een duo van overheidsagenten; een jonge mannelijke agent die gepartnerd wordt met een meer ervaren vrouwelijk personage. Het is niet bekend wanneer de serie van start moet gaan.

24: Kiefer Sutherland en Mary Lynn Rajskub
Geen Jack en Chloe in de 24-spinoff