'Gesprek met geldschieters deze week klaar'

Nog deze week zullen de gesprekken over een nieuwe steunpakket voor Griekenland zijn afgerond. Dat meldde de Griekse minister van Financiën Euklides Tsakalotos dinsdag.

Tskalotos sprak andermaal met vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het ESM-noodfonds. "Alles zal deze week zijn afgerond", zei hij na afloop van de ontmoeting.

De gesprekken tussen Griekenland en kredietverstrekkers zullen nog wel voortduren. Onder meer zijn de partijen nog in onderhandeling over macro-economische doelstellingen voor het land.

Eerder op dinsdag werd gemeld dat er geen significante meningsverschillen bestonden tussen de partijen, ook niet over mogelijke privatiseringen. Daarbij gaf Tsakalotos aan dat de gesprekken voorspoediger verliepen dan verwacht. "Er zijn verschillen in standpunten", aldus de minister. "Maar ik denk niet dat die voor problemen gaan zorgen."

Volgens de Europese Commissie is een overeenkomst tussen de partijen voor 20 augustus mogelijk. Daardoor zou Griekenland onder meer aan een betalingsverplichting aan de ECB kunnen voldoen. "We bewegen in de juiste richting", aldus een woordvoerder, die ook sprak van een 'constructieve samenwerking' tussen de partijen.

'Gesprek met geldschieters deze week klaar'
'Gesprek met geldschieters deze week klaar' (Foto: ANP)