Snoop Dogg opgepakt in Zweden: 'discriminatie'

Rapper Snoop Dogg is weer eens in aanraking gekomen met de politie. Deze keer was het in Zweden, waar hij zaterdagavond een optreden gaf. Dat meldt de Zweedse krant Expressen.

Tijdens een politiecontrole langs de weg werd de wagen van de Amerikaan eruit gepikt. De agenten vonden dat hij eruitzag alsof hij stoned was. Blowen is verboden in Zweden. Snoop werd opgepakt en voor een urinetest naar een politiebureau gebracht. Na afloop van de test kon de 43-jarige muzikant weer gaan.

Snoop staat bekend om zijn voorliefde voor blowen. Hij komt geregeld in aanraking met justitie vanwege zijn 'hobby'. Zo kreeg hij in 2007 in eigen land een voorwaardelijke celstraf van drie jaar voor bezit van drugs en een wapen. In juli 2012 besloot Noorwegen hem voor twee jaar te weren, omdat hij een beetje marihuana in zijn bagage had.

Update 22:00 uur
De politie van de stad Uppsala meldde zondag aan Zweedse media dat de uitslag van de urinetest nog niet bekend is. De rapper speelt ondertussen de racismekaart en gaat op Instagram tekeer tegen de Zweedse politie. Die beschuldigt hij van 'discriminatie'. 'Aan al mijn Zweedse fans: jullie zien me nooit weer in jullie prachtige land. Geef jullie politie daar maar de schuld van. Er zijn altijd een paar eikels die het voor de rest verneuken. Fuck de politie. En ik rook nog steeds.'

Snoop Dogg opgepakt in Zweden

Snoop Dogg opgepakt in Zweden (Foto: BuzzE)