Geen interesse Ferrari in Verstappen

Max Verstappen zal in ieder geval komend Formule 1-seizoen nog niet bij Ferrari te zien zijn. Er gonsden geruchten door de paddock dat de Nederlander een van de gegadigden zou zijn om Kimi Räikkönen op te kunnen volgen, maar zowel vanuit het Ferrarikamp als bij Red Bull Racing wordt dit stellig ontkend.

De ster van Verstappen in de Formule 1 is snel gerezen. De 17-jarige Nederlander reed na zijn kartperiode vorig jaar in de Formule 3 voordat hij voor dit seizoen voor Toro Rosso op het hoogste podium mocht debuteren. De leercurve die de jongeling doormaakt is zeer steil en het is niet verwonderlijk dat hij aan de hoofdmacht Red Bull Racing of aan Ferrari gelinkt wordt.

Bij Ferrari staat de positie van Räikkönen onder druk. Op de shortlist staan namen als Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas en Nico Hülkenberg, maar ook Verstappen werd genoemd. Hülkenberg zou afvallen omdat hij net als Sebastian Vettel Duitser is, terwijl Ricciardo vorig jaar bij Red Bull teamgenoot van Vettel was en die relatie gevoelig ligt. Daarom zouden de Italianen mikken op Bottas en niet op Verstappen zoals een bron binnen het team uit Maranello heeft laten weten.

Bovendien wil Red Bull Verstappen niet laten gaan, zo heeft adviseur Helmut Marko laten weten. Vader Jos Verstappen zegt in ieder geval niets van de Ferrari-geruchten te weten. "Wij zijn niet door Ferrari benaderd. En als ze wel interesse hebben, is dat een mooi compliment voor Max maar meer ook niet. Wij hebben immers een contract met Red Bull."

Max Verstappen voorlopig niet naar Ferrari (Foto: Red Bull)
Max Verstappen voorlopig niet naar Ferrari (Foto: Red Bull)