Sportblog: Kazim troost & 73 liter bier voor wielrenner

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Wielrenner Brammeier wint gewicht in bier
Aan de Ronde van Vlaanderen kleven vele tradities. Ditmaal stond bij de Vlaamse Hoogmis een bijzondere prijs klaar voor degene die als eerste het dorpje Sint-Eloois-Winkel binnen zou rijden. Matthew Brammeier werd daags voor de wielerkoers uitgedaagd dit te doen. Al snel in de wedstrijd koos de Ier van MTN Qhubeka samen met zes vluchtmakkers het hazenpad.

Brammeier had op zijn stuur kilometerpaal 34 gemarkeerd, want daar wachtte een grote beloning: zijn gewicht in bier. De Ier kwam als eerste over de streep bij de tussensprint en krijgt nu 73 liter Steene Molen-bier uitgereikt. Dit zal gebeuren bij de Scheldeprijs.

Gibraltarezen zijn net Duitsers
Het aloude gezegde 'je hebt Duitsers pas verslagen als het laatste fluitsignaal geklonken heeft' gaat uiteraard niet alleen op voor onze Oosterburen. Gibraltar onder 16 kan er namelijk ook wat van: Tijdens een UEFA-ontwikkelingstoernooi in het kleine landje speelde het nationale jeugdteam tegen dat van Macedonië in de laatste groepswedstrijd. Macedonië domineerde, maar kon niet tot scoren komen.

Tot de laatste minuut, eindelijk werd het 1-0. Dat werd zo uitbundig gevierd dat men helemaal vergat dat de wedstrijd nog niet afgelopen was. Een aantal ietwat onsportieve, maar zeer sluwe, Gibraltarezen hervatte de wedstrijd terwijl de tegenstanders nog in de dug-out stonden te juichen. De Macedonische keeper en een verdediger kwamen nog in de buurt, maar ze konden de 1-1 niet meer voorkomen. Macedonië won de wedstrijd overigens na penalties, Gibraltar won het toernooi dankzij de bizarre gelijkmaker.

 

The minute of mayhem in yesterday's UEFA Development Tournament draw between Gibraltar and Macedonia. As the game enters stoppage time at 0-0 the following occurs:

Posted by GibFootballTalk on donderdag 2 april 2015

Mayweather laat bitje maken met bankbiljetten
Als je zo rijk bent dat je van gekkigheid niet meer weet wat je moet doen dan ga je dus gekke dingen doen met dat geld. Zo ook de bokser Floyd Mayweather, die het binnenkort in het duel van de eeuw gaat opnemen tegen Manny Pacquiao. Voor een gevecht waar meer dan 100 miljoen dollar mee gemoeid is, moet je wat speciaals doen dacht Mayweather. Dus liet hij speciale bitjes fabriceren, met briefjes van honderd dollar erin! De speciaal voor hem gemaakte mondstukken kost maar liefst 22.000 dollar. Maar ach, wat maakt het uit als het geld met tientallen miljoenen tegelijk komt binnenvliegen.

Bokser verliest telefoon in de ring
Als je gaat sporten, laat je je telefoon in de kleedkamer. Dat lijkt logisch, maar niet voor Marvin Jones. De bokser moest het opnemen Ramon Luis Nicolas en verwachtte blijkbaar belangrijk nieuws. Want tijdens een paar plaagstootjes viel het mobieltje van Jones ineens pardoes uit zijn zak, dit tot grote hilariteit van de toeschouwers. Het kleinoot werd snel afgegeven aan de coach van de bokser. Jones verloor de wedstrijd ook nog eens door een knockout.


Bokers verliest telefoon tijdens wedstrijd (Bron: YouTube)

Kazim troost AZ-speler en is boos op andere AZ-spelers
Afgelopen weekend had AZ-speler Derrick Luckassen niet zo'n lekkere wedstrijd. Op een enorm ongelukkige manier werkte de AZ-speler de bal in eigen doel en zette daar Feyenoord mee op een 1-0 voorsprong. Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards vond dat de teamgenoten van Luckassen de jonge verdediger veel te weinig steunden na het ongelukkige moment. De aanvaller ging daarom na de wedstrijd de AZ-kleedkamer in waar hij de spelers uit Alkmaar een flinke uitbrander gaf en Luckassen troostte. "Na die vroege goal hadden jullie die jongen moeten steunen, en dat is niet gebeurd. Jullie hebben hem laten zakken." Zo sprak Kazim aldus Voetbalzone.

Wielrenner rijdt parkeergarage in
De tijdrit in de Driedaagse De Panne werd niet echt het ding van Jimmy Engoulvent. Tot tweemaal toe nam de Fransman de verkeerde afslag op het parcours langs de Belgische kust. De tweede keer maakte hij het het bontst: Hij reed namelijk pardoes een parkeergarage in. Vol frustratie stapte hij van zijn fiets, want daar bleek ook nog eens wat aan te mankeren. De Europcar-renner deed achteraf luchtig over zijn blunder: "Ik heb geen verkenning gedaan en de motor reed 200 meter voor me. Op een gegeven moment kon ik twee kanten op en toen pakte ik de verkeerde. Een lesje wielersport, en dan vooral hoe het niet moet."

Engoulvent wil zijn fiets in de parkeerkelder zetten (Bron: Sporza)

Woods' mooiste nog een keer
Vanaf donderdag komen de golfers weer in actie op de Augusta National Golf Club voor de Masters. De eerste major van het jaar en het toernooi der toernooien. Joost Luiten is weer van de partij en Tiger Woods maakt ook weer zijn rentree. Woods sloeg tien jaar geleden tijdens de Masters één van de meest historische chipslagen ooit. Bekijk deze slag nu eens vanuit een ander cameraperspectief.

Snot van Neymar en gras voor Busquets
De Primera División-wedstrijd tussen Celta de Vigo en FC Barcelona is dezer dagen veelbesproken. Niet vanwege de krappe overwinning van Barça, maar vanwege twee incidenten. Bij de eerste ervan was sterspeler Neymar betrokken. De Braziliaan heeft het al tijden aan de stok met Celta-verdediger Hugo Mallo en ditmaal nam hij wraak door snot in de richting van de Spanjaard te sturen.

Ook werd de wedstrijd ontsierd door een rode kaart voor Celta-speler Orellano. De Chileen gooide namelijk een plukje gras naar Barcelona-speler Sergio Busquets en kon voortijdig inrukken.


Neymar de viezert (Bron: YouTube)


Wederom een berucht graspolletje (Bron: YouTube)