Golfster Boeljon de beste op Ladies Open

Christel Boeljon heeft haar Nederlandse fans een groot plezier gedaan door het Deloitte Ladies Open 2015 op haar erelijst bij te schrijven. De 27-jarige profgolfster uit Alkmaar domineerde op The International bij Amsterdam, een baan waar ze zich thuis voelt, van begin tot eind. Haar leidende positie kwam zondag op de laatste achttien holes niet meer in gevaar.

Boeljon sloot het evenement, ondanks de soms lastige omstandigheden af met een degelijke ronde van 71 slagen (twee onder par). Ze noteerde drie birdies en een bogey. Dat was pas haar tweede van het toernooi. De Noord-Hollandse favoriete bracht haar totaal daarmee op 209 (-10). Haar naaste concurrentes Emily Pedersen (Den) en Ursula Wikström (Fin) deden vier slagen meer. Beiden verbeterden zich op de slotdag. Wikström naderde Boeljon zelfs even tot opéén slag maar verloor de hoop op een echte inhaalslag al snel weer.

Boeljon verdiende met haar zege voor eigen publiek, de tweede van een Nederlandse, 37.500 euro. Liz Weima, nu directeur van het Dutch Ladies Open, ging haar in 1994 voor. Boeljon, die drie dagen lang nauwelijks op een fout viel te betrappen, pakte bovendien belangrijke punten voor de Solheim Cup, in september in Duitsland. Dan spelen de beste Europese en Amerikaanse golfsters tegen elkaar, naar analogie van de mannen in de Ryder Cup.