FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 juni 2015

Gesmijt met flesjes op begraafplaats Friso

De politie zoekt vijf jongeren die zaterdagavond met bierflesjes zouden hebben gegooid op de begraafplaats in Lage Vuursche waar prins Friso begraven ligt. De politie kwam in actie na een melding van omwonenden.

Een woordvoerder van de politie bevestigde zondag berichtgeving in het AD. In de buurt van het graf van prins Friso werd een bierflesje gevonden, maar er is geen schade aan graven. De politie wil de drie mannen en twee vrouwen wel achterhalen omdat er sprake is van 'ontoelaatbaar gedrag', aldus de woordvoerder.

Zo'n 40.000 bezoekers bij Kerkennacht

Zo'n 40.000 mensen die anders wellicht nooit in een kerk komen, hebben tijdens het evenement Kerkennacht gebruik gemaakt van de mogelijkheid een kerk in de buurt van binnen te bekijken. Zaterdag- en/of zondagavond zetten in totaal 292 kerken in Nederland vanaf 19.00 uur hun deuren open voor publiek

'Kerk Binnenstebuiten' was het thema van de Kerkennacht. Volgens Bert Kuipers van Stichting Kerkennacht willen de kerken tijdens het evenement naar buiten treden om bezoekers te laten zien wat ze binnen doen. Op het programma stond onder meer kunst en muziek, dans, gebeden en ontspanning.

Duizenden bezoekers Oldtimerdag

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad heeft zondag 15.000 tot 20.000 bezoekers getrokken. De dag had met thema's als 95 jaar Bentley en 80 jaar Jaguar een Brits tintje, maar er was ook aandacht voor zeventig jaar bevrijding.

Dat heeft de organisatie zondag laten weten. De vereniging Keep Them Rolling was er met militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, maar blikvanger in deze categorie was een auto van het merk Lagonda, die de oorlog verborgen in een hooiberg doorbracht. De Britse generaal Montgomery maakte vlak na de oorlog in deze auto een 'Victory parade' van Paleis Soestdijk naar Amsterdam.

Tijdens de Nationale Oldtimerdag, die dit jaar voor de 31e keer plaatsvond, zijn altijd ruim vierhonderd historische auto's te zien.

Oldtimers (Foto: Novum)
Oldtimers (Foto: Novum)

50 Cent wil manager van Zayn Malik worden

Curtis Jackson, oftewel 50 Cent, wil Zayn Malik wegkapen bij het platenlabel van mediamagnaat Simon Cowell. Volgens de 39-jarige rapper is het voormalig One Direction-lid veel meer op zijn plaats onder zijn vleugels.

50 Cent wil Zayn helpen een carrière als rapper op te starten. En volgens Jackson is het dan niet geloofwaardig om bij het platenlabel van Cowell te blijven

Hij zou Malik deze maand nog spreken om een eventuele deal te sluiten. "Ik wil dat dit gebeurt. Ik kan ervoor zorgen dat hij bakken met geld verdient en hij kan veel geld voor mij verdienen. Mijn punt is dat hij met de juiste producers, artiesten en mensen in het genre moet werken", aldus 50 Cent tegen Daily Mirror.

Eerder deze maand lekte solomateriaal van Zayn uit. De 22-jarige zanger gaf een tijdje terug al toe een solocarrière te ambiëren, wellicht als rapper.

Arrestant die politieman doodschoot weer opgepakt

Een man die ervan verdacht wordt een politieman te hebben doodgeschoten is zondagochtend na een klopjacht in de Amerikaanse stad New Orleans opgepakt.

De agent had de 33-jarige Travis Boys aangehouden op verdenking van mishandeling en stond zaterdagochtend op het punt hem naar een huis van bewaring te rijden. Ofschoon de handen van Boys geboeid waren, wist hij een vuurwapen te grijpen waarmee hij de agent doodschoot.

De ontsnapte Boys werd in de loop van zaterdag al door politieagenten gespot. Hij sloeg op de vlucht en wist uit handen van de politie te blijven, tot hij zondag opnieuw werd gezien toen hij in een stadsbus stapte.

Boys had de resten van zijn handboeien nog om zijn polsen toen hij werd ingerekend. De politie vond ook het vuurwapen waarmee hij vermoedelijk de 45-jarige agent Daryle Holloway had doodgeschoten. Het is nog onduidelijk hoe hij dat had weten te bemachtigen. Boys was gefouilleerd voordat hij naar het huis van bewaring zou worden gebracht.

Man legt op 1 dag 1593 treinkilometers af

Het is mogelijk om op één dag 1593 unieke kilometers af te leggen op het Nederlandse spoorwegnet. Dit is zaterdag in praktijk gebracht tijdens het eerste Kampioenschap Kilometervreten per trein. Dat was georganiseerd vanwege het tienjarig bestaan van Treinreiziger.nl, een particuliere website met nieuws en service-informatie voor treinliefhebbers en treingebruikers.

Winnaar is Bob Landman. Er waren in totaal 67 deelnemers die ook bewijsmateriaal van afgelegde kilometers hadden ingestuurd. Samen claimen ze 88.118 kilometer te hebben gereisd. Meer dan één keer afgelegde trajecten, telden maar één keer mee. De deelnemers waren zaterdag in de trein herkenbaar aan een speciaal rood T-shirt.

De recordpoging werd vergemakkelijkt doordat er zaterdag geen enkele storing was op het Nederlandse spoor. Volgens organisator Hildebrand van Kuyeren is dat in Nederland 'vrij zeldzaam, net als een filevrije dag'.

Man legt op 1 dag 1593 treinkilometers af (Foto: Novum)
Man legt op 1 dag 1593 treinkilometers af (Foto: Novum)

Colombia op rand van afgrond in Copa America

Peru is door naar de kwartfinales van de Copa America, terwijl Colombia moet hopen op een gunstig resultaat bij de andere wedstrijd in Groep C. Dit is het gevolg van een doelpuntloos gelijkspel tussen de twee landen. Beide landen komen hierdoor op vier punten, maar als Brazilie en Venezuela dit ook doen is Colombia het kind van de rekening.

Colombia begon sterk en kreeg een aantal doelkansen, maar de agressiviteit en effectiviteit van het elftal liet te wensen over. Goede mogelijkheden werden niet afgerond terwijl ze Peru ook nog eens langzaam beter in de wedstrijd lieten komen. De Peruvianen kregen in de eerste helft ook nog enkele goede mogelijkheden.

De tweede helft was niet veel beter. James Rodriguez liet zich ook nog eens gaan en ontsnapte aan rood na een elleboog. In het slot drong Colombia wel meer en meer aan, maar de Peruaanse muur was niet te slechten. Dit resultaat betekent voor Colombia dat zij zullen hopen op een overwinning in de wedstrijd tussen Brazilie en Venezuela voor een van beide ploegen.

M. Smith in finale te sterk voor Van de Pas op International Darts Open

Darter Benito van de Pas heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finale van een toernooi op de Europese Tour. In de kwartfinale van de International Darts Open won hij met 6-4 van Justin Pipe. De 22-jarige Tilburger won vanmiddag ook al van Michael van Gerwen. 

Het was Pipe die de wedstrijd mocht beginnen, maar Van de Pas kon de eerste leg bemachtigen en pakt daarna ook zijn eigen leg. Pipe maakte er 2-1 van door 106 uit te gooien. Van de Pas komt zelfs nog een break voor en liep uit naar 4-1, maar hij gooide 72 niet uit waardoor Pipe op 4-2 kon komen. Het werd 5-2, maar bij Van de Pas bleef de motor toen even haperen. Pipe kwam nog op 5-4 door 108 uit te gooien. 

Van de Pas bleef kalm en gooide trok uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe. In de halve finale die later vanavond gespeeld gaat worden treft hij de Belg Kim Huybrechts, die met 6-3 Dave Chisnall versloeg. 

Uitslagen kwartfinales International Darts Open

Michael Smith (101.35) 6-5 Terry Jenkins (93.52)
Ian White (105.12) 6-5 Stephen Bunting (99.96)
Dave Chisnall (97.73) 3-6 Kim Huybrechts (95.55)
Benito van de Pas (89.28) 6-4 Justin Pipe (91.13)

Update 22.10 uur

Benito van de Pas staat in de finale van de International Darts Open. Hij versloeg in de halve finale de Belg Kim Huybrechts met 6-3. 

De partij tussen Huybrechts en Van de Pas ging tot 3-3 gelijk op. Huybrechts kreeg wel enkele kansen om Van de Pas te breaken, maar liet dat na. In de zevende leg was het Big Ben die toe sloeg en de break pakte. De Belg kreeg een leg later kansen om de break ongedaan te maken, maar verzaakte op de dubbels waardoor Van de Pas op 5-3 kwam. 

Van de Pas maakte de partij in stijl uit door 167 uit te gooien. Beide darters hadden een gemiddelde van 95, maar Van de Pas had een beter checkout percentage (37,5% om 18,75%). In de finale treft de Brabander Michael Smith die met 6-3 te sterk was voor Ian White. 

Update 23.00 uur

Michael Smith is de winnaar geworden van de International Darts Open. In de finale was hij met 6-3 te sterk voor Benito van de Pas. Het is de tweede European Tour-zege voor Smith. 

Van de Pas en Smith hielden hun eerste leg. De Brabander laat in leg drie twee kansen op dubbel acht liggen, waardoor Smith kan profiteren. De Engelsman kwam op 2-1, maar Van de Pas herstelde direct en brak terug. De 24-jarige Smith brak opnieuw en held daarna zijn eigen leg. Helaas zakte het niveau van Van de Pas wat in, waardoor Smith op 5-2 kwam. Bully Boy miste zeven pijlen voor de wedstrijd en Van de Pas pakte nog een legje mee. Een leg later maakte de Engelsman het wel af en won de finale met 6-3.

Van de Pas had uiteindelijk een gemiddelde van 81,41 in de finale. Smith kwam door de vele gemiste dubbels (6 uit 21 raak) niet verder dan 88,23. De Engelsman mag 25.000 Britse pond (35.000 euro) bijschrijven. Voor Van de Pas lag er een cheque van 10.000 pond (14.000 euro) klaar. Big Ben is met deze finaleplek zo goed als zeker van een plek op alle tv-toernooien voor het komende jaar. 

Feestganger gooit iets in glas Gerard Joling

Gerard Joling is zaterdagavond ontsnapt aan een nare situatie. Tijdens een avondje stappen deed iemand iets in zijn drankje.

"Gisteravond deed iemand iets in mijn glas. Gelukkig zag ik het, en is het goed afgelopen!", schrijft Gerard zondag op Facebook. En de Topper heeft gelijk ook wat advies voor zijn volgers. "Hierbij wil ik iedereen waarschuwen. Laat nooit je glas onbeheerd staan."

Hotelgast mishandelt vrouwelijk personeel

Een 29-jarige gast van een hotel in Zuidbroek (Groningen) verkaste in de nacht van zaterdag op zondag van zijn bed naar een politiecel. Dat gebeurde omdat hij kort ervoor twee medewerksters van het hotel had mishandeld, meldde de politie. De ene vrouw had hij aan haar haren door de bar getrokken, de ander met geweld bij haar hals gepakt.

De man, afkomstig uit Lelystad, was na de mishandeling naar zijn kamer gegaan, maar werd daar door agenten van zijn bed gelicht. Hij mocht de nacht verder doorbrengen in de cel. Waarom hij gewelddadig werd, is nog onbekend.

Aanhoudingen na beschieten Heerlense woning

Twee mannen van 30 en 41 jaar uit Heerlen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat op een woning aan de Enschedestraat en de bewoners was geschoten. De bewoners kwamen net thuis. Niemand raakte gewond.

De verdachten werden op het Alberdingk Thijmplein aangehouden op basis van informatie die de politie had gekregen. Ze zitten vast op verdenking van poging doodslag danwel poging tot moord. Over de achtergrond van de schietpartij kan de politie nog niks zeggen.

Bekeuringen voor oogsten zeegroenten

De politie en bijzondere opsporingsambtenaren hebben de afgelopen weken bij de Oosterschelde in Zeeland acht bekeuringen uitgedeeld aan mensen die illegaal zeegroenten als lamsoor en zeekraal aan het oogsten waren. Er werd bekeurd in de omgeving van de Oesterdam bij Rilland.

Ook werden mensen bekeurd die wel een vergunning hadden, maar in beschermd natuurgebied aan het snijden waren, liet de politie weten. In totaal is zo'n 20 kilo zeegroenten in beslag genomen. De groenten, die ook worden gekweekt, zijn geliefd vanwege onder meer de lichtzoute smaak die ze hebben.

Vriendin David Hasselhoff wil kinderen

De 33-jarige vriendin van David Hasselhoff wil graag kinderen met de 62-jarige acteur. Maar de Knight Rider-ster weet niet of hij daar wel klaar voor is, geeft hij toe tegenover Sunday Mirror.

"We zijn het aan het oplossen. Of niet. Ik ben nog steeds aan het opgroeien. Ik bevind me een beetje in mijn tweede jeugd en geniet daar eigenlijk wel van", aldus The Hoff. De vriendin van de acteur heeft nog geen kinderen. David heeft twee dochters van 22 en 25 jaar uit een vorig huwelijk.

Hasselhoff heeft sinds 2011 een relatie met de Welshe Hayley Roberts. De twee zijn momenteel op BBC One Wales te zien in een realityshow over hun relatie.

David Hasselhoff (Foto: Novum)
David Hasselhoff (Foto: Novum)

Poolse vliegmaatschappij doelwit van hackers

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT heeft zondag een tiental binnenlandse en internationale vluchten moeten annuleren omdat haar computers door hackers werden aangevallen.

Door de aanval vielen de computers van LOT op de Warschause luchthaven Frederic Chopin tijdelijk uit, waardoor oponthoud ontstond in de verwerking van passagiers, zei woordvoerder Adrian Kubicki. Door de annuleringen werden ongeveer 1400 passagiers op vluchten naar Hamburg, Düsseldorf, Kopenhagen en enkele binnenlandse bestemmingen gedupeerd.

Het probleem werd uiteindelijk opgelost en vluchten die later zondag gepland waren konden volgens schema vertrekken. Een commissie gaat onderzoeken uit welke hoek de aanval kwam, zei Kubicki.

Kylie Jenner tegen filmende fan: oprotten!

Realityster Kylie Jenner heeft het zaterdag in Beverly Hills aan de stok gekregen met een fan. De man filmde haar van wel erg dichtbij en deed vervelend.

De fan duwde lachend zijn smartphone in het gezicht van de langslopende Kylie en maakte een seksueel getinte opmerking: "Waar is die mond geweest, Kendall", zei hij. Dat is de naam van haar grote zus. Het 17-jarige model reageerde kort maar krachtig. "Get the fuck out of my face", beet ze de man toe. De beelden van de aanvaring staan op Instagram.

Op social media lopen de meningen over het incident uiteen. Sommigen vinden dat het halfzusje van Kim Kardashian zich niet uit de tent had moeten laten lokken, omdat ze veel jonge fans en dus een voorbeeldfunctie heeft. Anderen begrijpen de reactie van Jenner volledig en benadrukken dat de man er duidelijk op uit was haar te ergeren.

Eerste dienst in kerk Charleston na schietpartij

In de Emanuel African Methodist Episcopal-kerk in Charleston is zondag de eerste dienst gehouden sinds een jonge blanke racist negen zwarte leden van de kerk doodschoot tijdens een Bijbelstudiebijeenkomst. Politieagenten in uniform zorgden voor extra beveiliging, terwijl de kerkgangers huilden, baden en zongen. De kerk zat zo vol, dat mensen de dienst buiten in de zinderende hitte moesten volgen.

"Het is moeilijk geweest, zwaar en sommigen van ons zijn ronduit kwaad, maar gedurende dit alles heeft God ons ondersteund en ons aangemoedigd. Laten wij nooit moe worden goed te doen", zei de nieuwe leider van de kerk, Norvel Goff. Zijn voorganger als hoofdpastor van 'Mother Emanuel', zo genoemd omdat het een van de oudste zwarte kerkgenootschappen in South Carolina is, Clementa Pinckney, was een van de negen slachtoffers. Behalve pastor van Pinckney ook lid van de Senaat van South Carolina.

"Het bloed van de '9 van Mother Emanuel' verlangt van ons dat wij ons inzetten voor gerechtigheid, niet alleen in deze zaak, maar ook voor degenen die in de marge van het bestaan leven, degenen die minder fortuinlijk zijn dan wij, dat wij op het slagveld blijven totdat er geen strijd meer is die gestreden hoeft te worden'", zei Goff.

De gouverneur van South Carolina, Nikki Haley, en de burgemeester van Charleston, Joseph Riley, woonden de dienst bij. In Charleston en andere plaatsen zijn verschillende bijeenkomsten gepland om de slachtoffers te gedenken. Zij werden doodgeschoten door de 21-jarige Dylann Roof, die een tijdje bij de Bijbelstudiegroep had gezeten voordat hij zijn wapen trok en de mensen neerschoot omdat zij zwart waren. Zo is een solidariteitsbijeenkomst gepland op de Arthur Ravenel-brug, genoemd naar een lid van het deelstaatparlement en voorvechter van de vlag van de Geconfedereerde staten uit de Amerikaanse burgeroorlog.

Van Roof zijn verschillende foto's opgedoken met die vlag in zijn handen. Die vlag wappert ook bij de officiële regeringszetel in South Carolina. Mitt Romney, de president van de Republikeinse partij in 2012, heeft opgeroepen de vlag onmiddellijk te verwijderen, omdat veel mensen die zien als een 'symbool van rassenhaat'. De belangrijkste kanshebbers op de Republikeinse presidentsnominatie voor de verkiezingen van volgend jaar willen echter hun vingers niet aan de kwestie branden.

Verontwaardiging om mishandeling olifant

Circus Renz International heeft een medewerker op staande voet ontslagen die een olifant had mishandeld in het Utrechtse Wilnis. Een voorbijganger had het incident gefilmd en op Facebook gezet. Op internet ontstond daardoor veel verontwaardiging. Op de video is te zien hoe de medewerker de olifant tikken geeft met een knuppel.

De familie Renz 'betreurt ten zeerste' wat er gebeurd is, aldus een zegsvrouw. De olifant is al dertig jaar bij het circus. De ontslagen medewerker werkte er pas twee weken. "Meestal hebben we goede mensen", aldus de zegsvrouw. "Zo gaan we niet met dieren om."

Het incident gebeurde bij Circus Renz International uit Berlijn. Dat wordt soms verward met het Nederlandse circus Herman Renz. Dat heeft al geen olifanten meer, zo laat een zegsman weten. In september wordt in Nederland een verbod op wilde zoogdieren als circusdieren van kracht.

Weer paard mishandeld in Drenthe

In Drenthe is opnieuw een paard het slachtoffer geworden van mishandeling. Net als bij eerdere incidenten is het dier gestoken in de schaamstreek. Het nieuwe geval deed zich voor in Paterswolde. Een politiewoordvoerster bevestigde zondagavond een bericht van die strekking op RTV Drenthe.

Het incident is zaterdag gemeld bij de politie. Die onderzoekt nog wanneer het gebeurd is. De politie heeft 'niet direct' aanwijzingen dat het om dezelfde dader gaat, maar dezelfde manier van mishandeling doet aan die mogelijkheid denken, aldus de zegsvrouw. De afgelopen tijd werden in Drenthe dieren met een scherp voorwerp in hun schaamstreek gestoken in onder meer Gasselte, Balloo, Roden, Eext en al een keer eerder in Paterswolde.

Dontnod teaset nieuw project met concept art

Dontnod, de studio die Remember Me en de episodische Life is Strange ontwikkelde, heeft een teasertrailer met concept art van hun volgende project vrijgegeven. Een RPG die zich afspeeld in Londen in de 20ste eeuw.

In het project, genaamd Vampyr, volg je Jonathan E. Reid, een militaire chirurg die bezwijkt aan vampirisme snel na het terugkomen van de frontlinie. De rest van de game zal vooral draaien om het voltooien van missies die je met je onderzoek naar de vloek van de vampier zullen helpen. Uiteindelijk zul je jezelf moeten voeden en wie je ook kiest te verslinden, volgens Dontnod kan dat wie dan ook zijn, zal een zinvolle impact op de wereld hebben.

Er zit ook een systeem in voor het lokken en verleiden van prooien dat een beetje verwant klinkt aan de Hitman-serie, maar het zal niet alleen maar rondsluipen in de schaduw zijn. Er zijn gevechten, van melee tot aan bovennatuurlijke krachten. En die bovennatuurlijke krachten zul je nodig hebben want er zitten namelijk zowel andere vampieren als vampierjagers achter je aan. Wat ook belangrijk is om te weten is dat je gezondheid en je krachten verbonden zijn, dus als je veel krachtige bovennatuurlijke aanvallen doet zul je veel eerder moeten eten dan als je dat niet doet.

Vampyr zal in 2017 verschijnen op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

GroenLinks voelt niets voor btw-verhoging

GroenLinks ziet niets in een generieke verhoging van het btw-tarief als onderdeel van de hervorming van het belastingstelsel. Fractievoorzitter Jesse Klaver bracht zondag zijn inzet voor het belastingoverleg naar buiten.

Hij noemt verhoging van de btw een "botte maatregel met veel ongewenste effecten". Klaver wil de fiscale hervorming betalen door belastingen op milieuvervuiling te verhogen en belastingontwijking van multinationals aan te pakken.

Ook vindt hij dat niet alle opbrengsten van de herziening in lastenverlichting moet worden gestopt. Het moet ook gebruikt worden om de koopkracht van uitkeringsgerechtigden te verbeteren. En een deel moet naar publieke diensten zoals de (thuis)zorg gaan.

Alonso: "Raikkonen heeft geluk gehad"

Volgens Alonso heeft Kimi Raikkonen geluk gehad dat hij zonder verwondingen uit de auto kon komen na hun crash in de eerste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk. De twee kwamen met elkaar in aanraking nadat de Ferrari rijder de controle over zijn bolide verloor.

Vlak na de start was het niet de eerste bocht, maar het rechte stuk waar het fout ging. Raikkonen verloor tijdens het accelereren de controle en raakte Alonso als gevolg hiervan, waarna beide rijders de vangrails tegenkwamen, met de bolide van Alonso bovenop die van Raikkonen. Alonso hielp Raikkonen uit de wagen en zei achteraf dat de Fin van geluk mag spreken dat de gevolgen niet ernstiger waren.

"Ik had een goede start en had al meerdere plaatsen gewonnen in bocht 1 en 2, tot ongeveer de 14e plek. Kimi was op de harde band en bij het uitkomen van bocht 2 had hij veel wheelspin, en zo reed hij ook," verklaarde Alonso. "We haalden hem allemaal in, links en rechts, en op een gegeven moment schoot hij naar links, en daar reed ik. We gleden allebei de muur in en ik had geluk dat ik hem niet op zijn hoofd geraakt heb omdat, bij het kijken van de herhaling, ik duidelijk remde, maar mijn wielen waren in de lucht. Gelukkig zijn we beiden in orde. Het was een heel raar incident, met erg weinig grip."

Raikkonen zelf zei: "Racen is altijd gevaarlijk en wanneer iets fout gaat, gaat het vaak goed fout en dat is wat er vandaag gebeurd is. Ik kreeg last van wheelspin en plotseling ging ik naar links. Dus het kwam echt als een verrassing, ik weet niet waarom de auto zo agressief uitbrak naar links. Het was op een erg rare plek. Soms gebeuren zulke dingen bij het uitkomen van een bocht, maar we reden al behoorlijk ver weg." Dit incident betekende een slecht einde van een moeilijk weekend voor Raikkonen, nadat hij in de kwalificatie door een communicatiefout al strandde in de eerste kwalificatie, waardoor hij 14e moest starten. "Het totale weekend liep slecht, niks meer aan toe te voegen," aldus Raikkonen.

Dronken automobilist rijdt in op agent

In Breda heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag geschoten op een dronken automobilist die inreed op een agent. Een 20-jarige man ging er in zijn auto vandoor nadat hij een stopteken kreeg omdat zijn rijgedrag de aandacht trok.

Na een achtervolging reden agenten zijn wagen klem. Toen de man uit Breda er weer vandoor wilde gaan, gaf hij vol gas en reed bewust in op een agent. Die loste daarop enkele waarschuwingsschoten. Niemand raakte gewond. De automobilist wist te ontsnappen. Even later werd hij aangehouden, meldde de politie zondag.

'Uber haalt 2 miljard dollar op'

Uber Technologies staat op het punt een financiering van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) door investeerders af te ronden. Dat meldde The Wall Street Journal zondag op basis van ingewijden rond het bedrijf achter de bekende taxi-app.

Vorige maand werd al bekend dat Uber circa 1 miljard dollar wilde ophalen. Naar verluidt zouden zes tot zeven banken meewerken aan deze financiering. Maar meer banken toonden interesse om mee te doen.

Marktkenners wijzen er op dat onderhandelingen over een kredietlijn vaak een vroeg stadium zijn van de voorbereidingen voor een beursgang. Het helpt in de relatie met banken, hoewel de twee verschillende vormen van financiering niet noodzakelijk direct met elkaar verbonden zijn.

Andere technologiebedrijven die dit pad bewandelden voor een beursnotering zijn echter niet de minsten. Zo regelden Facebook, Twitter en Alibaba deze vorm van financiering voordat ze hun beursdebuut maakten. The Wall Street Journal meldde eerder overigens dat een beursdebuut van Uber niet op korte termijn valt te verwachten.

Oerol verkoopt 130.000 kaartjes

Theaterfestival Oerol op Terschelling heeft dit jaar 130.000 kaartjes verkocht. Dat is evenveel als vorig jaar. Vorig weekeinde was Oerol het drukstbezocht.

Dat heeft de organisatie zondag, de laatste dag van het festival, laten weten. Drukste dag was zaterdag 13 juni met meer dan 15.000 bezoekers, een dag later waren dat er 13.000. Gemiddeld komen er per dag 12.500 mensen, maar dit weekeinde namen 2000 mensen minder de veerboot naar het eiland. De organisatie schrijft dit toe aan de slechte weersvoorspellingen.

'Keuze aan treinpassagier: boete of push-ups'

Vervoersbedrijf Arriva onderzoekt of het klopt dat een treinpassagier die was vergeten in te checken van de conducteur mocht kiezen tussen een boete van 35 euro of tien keer opdrukken. Volgens het AD kreeg de jongeman de keus vrijdagavond op het traject Zwolle - Emmen.

Het opdrukken werd gefilmd door een andere treinpassagier en het filmpje belandde op Facebook. De jongen slaagde er in de tien push-ups te volbrengen op de grond tussen de treinbankjes en kreeg een applausje van medepassagiers.

"We kijken intern wat er is voorgevallen. Misschien is er iets aan voorafgegaan. De sfeer is in elk geval lollig", zei een woordvoerster van Arriva zondag.

 

Geniaal !! Deze jongeman was vergeten om in te checken. De conducteur gaf hem 2 opties: €35 boete betalen of 10x opdrukken. Zie het resultaat hieronder.. #Treinhumor

Posted by Stef Hagedoorn on Friday, June 19, 2015

Amerikaanse amazone wint springwedstrijd CHIO Rotterdam

De Amerikaanse Lucy Davis heeft zondag in Rotterdam de Grote Prijs gewonnen, het hoofdnummer bij de springruiters van het CHIO. Met haar paard Barron was de amazone in de barrage niet alleen foutloos, maar vooral ook heel snel.

De Nederlanders moesten met bescheiden klasseringen genoegen nemen. Leopold van Asten werd met VDL Groep Zidane elfde, Harrie Smolders eindigde als dertiende, meteen daarna kwam Maikel van der Vleuten.

Na Davis werd de Duitsers Daniel Deusser tweede, voor zijn landgenoot Marcus Ehning.

Murray weer de beste op Queen's

Tennisser Andy Murray heeft voor de vierde keer het prestigieuze grastoernooi van Queen's gewonnen. De Britse hoop voor Wimbledon was zondag in de finale te sterk voor Kevin Anderson uit Zuid-Afrika: 6-3 en 6-4. De Schot was in 2009, 2011 en 2013 ook de beste op het ATP-toernooi in Londen. In dat laatste jaar won hij vervolgens als eerste Brit in 77 jaar ook het grandslamtoernooi van Wimbledon.

De nummer één van de plaatsingslijst moest zondag twee keer in actie, eerst nog in de halve finale tegen Viktor Troicki. Die partij was zaterdag tijdens de eerste set afgebroken vanwege regen. Murray maakte dat klusje zondagmiddag af met 6-3 7-6 (4) en stapte na een korte rustpauze weer het gras op. In de eindstrijd tegen Anderson toonde de 28-jarige Schot aan dat het met zijn vorm voor Wimbledon wel goed zit. De nummer drie van de wereld boekte zijn 34e toernooizege.

De Duitse tennisster Angelique Kerber heeft zondag haar derde toernooizege van dit jaar geboekt. De nummer tien van de wereld schreef het WTA-evenement van Birmingham op haar naam, door Karolina Pliskova uit Tsjechië in een zenuwslopende finale te verslaan: 6-7 (5), 6-3 en 7-6 (4). De 27-jarige Kerber was eerder dit jaar al de beste in Charleston en Stuttgart. Ze bracht haar totaal aantal WTA-titels op zes.

De Duitse tennisster volgt Ana Ivanovic op als winnares van het Engelse grastoernooi. Kerber had in de halve finale landgenote Sabine Lisicki verslagen (6-3 en 6-3).

Beachduo Spijkers en Oude Elferink naar WK

De beachvolleyballers Daan Spijkers en Tim Oude Elferink hebben zondag een ticket verdiend voor het wereldkampioenschap dat vanaf vrijdag in Nederland wordt gehouden. Een derde plek op het eredivisietoernooi in Amstelveen was net voldoende om de minicompetitie voor de Nederlandse wildcard te winnen.

De twee beachvolleyballers hadden hun topsportcarrière eigenlijk beëindigd, legde Spijkers zondag uit. Hijzelf concentreert zich sinds een jaar op zijn studie en zijn partner heeft een kantoorbaan. Ze trainen nog maar twee keer per week, in de avonduren. "Het voelt heel raar maar met minimale inspanning hebben we het WK gehaald. Kennelijk is het genoeg.''

Spijkers gaat op het WK niet alleen spelen maar is door de NOS ook gevraagd om co-commentaar te leveren tijdens de rechtstreekse televisieuitzendingen.

Spijkers en Oude Elferink spelen hun poulewedstrijden in het grote WK-stadion op de Hofvijver in Den Haag. Ze moeten het in de groepsfase opnemen tegen Eric Haddock en Roberto Rodríguez uit Puerto Rico, de Zwitsers Philip Gabathuler en Mirco Gerson en de Amerikanen John Hyden en Tri Bourne.

Bij de dames hebben Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema een wildcard verdiend voor het WK. Het ticket werd behaald dankzij een goed optreden in de Eredivisie beachvolleybal.

Remmers/Stiekema won al overtuigend de toernooien in Budel en Vlissingen en op het laatste toernooi in Amstelveen verzekerde het duo zich van voldoende WK-punten. "We werken er al een paar weken naar toe", vertelt Stiekema. "De kans was groot dat we het WK gingen halen, maar dan moet je het nog wel echt doen."

De dames zijn ingedeeld in een sterke poule en spelen hun wedstrijden in Rotterdam. Het Nederlandse duo komt uit tegen de Italiaanse Viktoria Orsi Toth en Marta Menegatti, de Argentijnse Ana Gallay en Georgina Klug en het Chinese team Yuan Yue Y en Wang Fan.

Spilak wint Ronde van Zwitserland, ritoverwinning Dumoulin

In een spannende ontknoping in de Ronde van Zwitserland heeft Simon Spilak de ronde weten te winnen. De laatste rit was een afsluitende tijdrit van 38 kilometer. Spilak haalde in het klassement zowel Geraint Thomas en Thibaut Pinot in. Uiteindelijk hield Spilak vijf seconden over op Thomas.

Fabian Cancellara was vroeg gestart en zette een goede tijd neer, waar velen zich op stuk beten. De nummer zes in het klassement, Tom Dumoulin, leek de aangewezen man om deze tijd te kloppen. Na een moeizaam begin voor de Nederlander, die ook nog kans had in het algemeen klassement op een goede klassering, wist hij uiteindelijk 19 seconden sneller dan Cancellara over de streep te komen. Op dat moment leek hij al geen kans meer te hebben op de eindzege omdat hij ongeveer veertig tot vijftig seconden goed moest maken op respectievelijk Spilak en Thomas, maar in het eerste deel was de Nederlander nauwelijks sneller, na 15 kilometer was het drietal even snel. Spilak moest 13 seconden goed maken op Thomas in de resterende 23 kilometer.

Pinot startte weliswaar in de leiderstrui, maar na 15 kilometer was hij zijn voorsprong op Thomas al kwijt. Hierdoor leek hij kansloos voor de eindzege. In het tweede deel was Spilak iets trager dan Dumoulin, na 33 kilometer had hij een achterstand van 9 seconden, maar Thomas had ook twaalf seconden verloren en zo nog maar een seconde over. In de laatste vier kilometer bleek de Brit het niet vol te kunnen houden. Spilak eindigde als tweede in de rit, een seconde voor Cancellara en Thomas moest uiteindelijk achttien seconden toegeven. Zo wist Spilak het klassement te winnen voor Thomas.

De tegenvallende Pinot wist zelfs het podium niet te halen, zodat er toch nog een Nederlander op het podium te vinden is. Dumoulin nam namelijk zijn derde plaats over, op achttien seconden van Spilak. Door een tiende plaats in de tijdrit wist Robert Gesink ook nog op te klimmen naar een negende plaats in het eindklassement. 

Golfster Boeljon de beste op Ladies Open

Christel Boeljon heeft haar Nederlandse fans een groot plezier gedaan door het Deloitte Ladies Open 2015 op haar erelijst bij te schrijven. De 27-jarige profgolfster uit Alkmaar domineerde op The International bij Amsterdam, een baan waar ze zich thuis voelt, van begin tot eind. Haar leidende positie kwam zondag op de laatste achttien holes niet meer in gevaar.

Boeljon sloot het evenement, ondanks de soms lastige omstandigheden af met een degelijke ronde van 71 slagen (twee onder par). Ze noteerde drie birdies en een bogey. Dat was pas haar tweede van het toernooi. De Noord-Hollandse favoriete bracht haar totaal daarmee op 209 (-10). Haar naaste concurrentes Emily Pedersen (Den) en Ursula Wikström (Fin) deden vier slagen meer. Beiden verbeterden zich op de slotdag. Wikström naderde Boeljon zelfs even tot opéén slag maar verloor de hoop op een echte inhaalslag al snel weer.

Boeljon verdiende met haar zege voor eigen publiek, de tweede van een Nederlandse, 37.500 euro. Liz Weima, nu directeur van het Dutch Ladies Open, ging haar in 1994 voor. Boeljon, die drie dagen lang nauwelijks op een fout viel te betrappen, pakte bovendien belangrijke punten voor de Solheim Cup, in september in Duitsland. Dan spelen de beste Europese en Amerikaanse golfsters tegen elkaar, naar analogie van de mannen in de Ryder Cup.

Federer pakt achtste titel in Halle

Roger Federer heeft voor de achtste keer het grastoernooi in Halle gewonnen. In de finale versloeg de Zwitser zondag de Italiaan Andreas Seppi met 7-6 (1) en 6-4. Federer was in 2003 voor het eerst de beste op het Duitse gras en pakte daarna ook de titel in 2004, 2005, 2006, 2008, 2013 en 2014. In 2010 (tegen Lleyton Hewitt) en 2012 (tegen Tommy Haas) verloor hij de finale.

De 33-jarige Zwitser ontsnapte in de eerste ronde tegen Philipp Kohlschreiber aan een vroegtijdige uitschakeling, maar stond daarna geen set meer af. De nummer twee van de wereld klopte achtereenvolgens Ernests Gulbis, Florian Mayer, Ivo Karlovic en zondag Seppi in de finale op overtuigende wijze. Federer vierde zijn vierde toernooizege van dit jaar en zijn 86e in totaal.

De zeventienvoudig grandslamwinnaar gaat vol vertrouwen naar het 'heilige' gras van Wimbledon, het toernooi in Londen dat volgende week begint en waar hij al zeven keer de hoofdprijs pakte. "Dit is een speciaal moment voor mij, om voor de achtste keer dit toernooi te winnen", aldus Federer, die nergens meer succes had dan in Halle. "Ik krijg hier altijd enorm veel steun. Halle is één van mijn favoriete toernooien."

Na het voor zijn doen bijzonder tegenvallende jaar 2013, waarin hij alleen in Halle prijs had, toont Federer aan dat hij nog altijd niet mag worden afgeschreven. "In 2013 had ik het moeilijk, 2014 was beter en 2015 verloopt tot nu toe nog beter. Hopelijk kan ik die lijn vasthouden."

Seppi bereikte vrij eenvoudig de eindstrijd omdat zowel in de kwart- als halve finale zijn tegenstander, respectievelijk Gaël Monfils en Kei Nishikori, vanwege een blessure opgaf. Tegen de fitte recordkampioen Federer had de 31-jarige Italiaan echter weinig in te brengen.

Darter Van de Pas stunt met zege op Van Gerwen

Darter Benito van de Pas heeft zondag voor een stunt gezorgd door zondag in de derde ronde van de International Darts Open Michael van Gerwen te verslaan. In het Duitse Riesa versloeg Van de Pas Mighy Mike met 6-4. Het was de eerste nederlaag voor Van Gerwen op de Europese Tour in 2015.

De partij begon wat moeizaam, maar Van Gerwen gooide wel 132 uit om de leg te pakken en Van de Pas direct te breaken. In de vierde leg trok Van de Pas de stand weer gelijk door 158 uit te gooien. Op 4-4 stond Van Gerwen op tops, maar zag toen Van de Pas 122 uitgooien en in de laatste leg was het Van Gerwen die scorend achter bleef, waardoor Big Ben toe kon slaan en de partij kon winnen.

Van Gerwen had wel een beter gemiddelde dan Van de Pas (97,68 om 92,61). Van de Pas staat momenteel 36e op de wereldranglijst en haalde afgelopen WK de derde ronde. De 22-jarige Tilburger haalde dit jaar verder een kwartfinale en een halve finale tijdens Player Championships. Vanavond zal hij in de kwartfinale aantreden tegen Justin Pipe, die met 6-2 te sterk was voor Max Hopp. 

Uitslagen derde ronde International Darts Open

Michael Smith 6-3 Steve Beaton
Terry Jenkins 6-2 Rowby-John Rodriguez
Ian White 6-3 Robert Thornton
Stephen Bunting 6-5 Peter Wright
Dave Chisnall 6-2 Brendan Dolan
Kim Huybrechts 6-4 Daryl Gurney
Justin Pipe 6-2 Max Hopp
Benito van de Pas 6-4 Michael van Gerwen

Programma kwartfinale (vanaf 19.00 uur)

Michael Smith v Terry Jenkins
Ian White v Stephen Bunting
Dave Chisnall v Kim Huybrechts
Justin Pipe v Benito van de Pas

Eindzege Contador in Route du Sud

Alberto Contador heeft de leiding in het algemeen klassement van de Route du Sud zondag niet meer uit handen gegeven. De slotetappe van de vierdaagse rittenwedstrijd in het zuiden van Frankrijk werd zondag beslist in een massasprint, die werd gewonnen door de Fransman Bryan Coquard.

Contador gebruikte de Route du Sud voor het eerst als voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. De Spaanse wielrenner heeft zich dit jaar tot doel gesteld om zowel de Giro als de Tour te winnen. Hij pakte de oranje leiderstrui zaterdag in de derde etappe over drie cols van de eerste categorie. In de afdaling naar Luchon sloeg hij het beslissende gat met zijn Colombiaanse concurrent Nairo Quintana.

Greipel wint Ster ZLM, Brammeier laatste rit

De Duitse wielrenner André Greipel heeft de Ster ZLM Toer gewonnen. In de laatste etappe van Eindhoven naar Boxtel wist de topsprinter weliswaar niet te winnen, maar Greipel behield wel de voorsprong in het algemeen klassement. De dagzege in de vijfde en laatste etappe van de Nederlands-Belgische rittenkoers ging naar de Ier Matthew Brammeier.

De renner van MTN-Qhubeka ontsnapte tijdens de laatste plaatselijke ronde rond Boxtel en pakte in een mum van tijd ruim een minuut voorsprong. Het peloton liet zich verrassen en kon sprinten voor plek twee. Die strijd werd gewonnen door Greipel, die daarmee zijn voorsprong in het klassement zelfs nog iets uitbreidde.

Uitslag Grand Prix van Oostenrijk

Nico Rosberg heeft de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. Hij haalde Lewis Hamilton bij de start in en daarna kon de Brit de Duitser niet meer van de overwinning af houden. Felipe Massa werd knap derde na een slechte pitstop van Sebastian Vettel.

Bij de start pakte Rosberg de leiding over van Hamilton terwijl Verstappen naar de zesde plaats ging. Kimi Raikkonen had na bocht twee geen controlo over zijn auto en zo gingen hij en Fernando Alonso van de baan af. Ook Will Stevens viel snel uit, terwijl ondertussen de Safety Car op de baan was. Na de herstart viel ook Jenson Button uit, waardoor het weer een dramatische race voor McLaren was. Marcus Ericsson was bij de start ook nog eens te vroeg weg en kreeg een straf van tien seconden.

Rosberg en Hamilton reden snel weg bij Vettel en de rest van het veld. Verstappen werd intussen ingehaald door de snellere Williams van Valtteri Bottas. Tien ronden later haalde de Fin ook Nico Hulkenberg in voor de vijfde plaats. Bij de pitstops verloren Vettel en Carlos Sainz dure seconden. Laatstgenoemde kreeg ook motorproblemenen viel daardoor uit. Ook Romain Grosjean viel uit. Vettel viel door zijn slechte pitstop achter Massa, die de derde plaats opeiste. Hamilton kreeg ook een straf van vijf seconden door te vroeg over de lijn bij de pitstraat te rijden.

Pastor Maldonado was in het resterende deel de grootste bedreiging voor Verstappen. De Venezolaan lag achtste, net achter de Nederlander. Hij had echter betere banden. Sergio Perez en Felipe Nasr sloten de top 10 af, met een zwakke race voor de Red Bulls. Met de nieuwe banden van Daniel Ricciardo na een laatste pitstop kon hij nog Felipe Nasr inhalen voor het laatste punt. Verstappen probeere in het slot nog te verdedigen tegen Maldonado, maar de banden van Verstappen waren volledig op waardoor hij niet verder kwam dan de achtste plaats.

Rosberg bleef voor Hamilton en Massa bleef voor Vettel. Na het vroege gevecht bleef Bottas vijfde voor Hulkenberg. Achter Verstappen pakten Perez en Ricciardo de laatste punten. Rosberg staat hierdoor 10 punten achter op Hamilton in het kampioenschap. Verstappen pakt vier kampioenschapspunten.

Uitslag

Pos Coureur Team Ronden Verschil  
1 N. Rosberg Mercedes 71 1:30:16.930  
2 L. Hamilton Mercedes 71 +0:08.800  
3 F. Massa Williams 71 +0:17.573  
4 S. Vettel Ferrari 71 +0:18.181  
5 V. Bottas Williams 71 +0:53.604  
6 N. Hülkenberg Force India 71 +1:04.075  
7 P. Maldonado Lotus 70 +1 Rnd.  
8 M. Verstappen Toro Rosso 70 +1 Rnd.  
9 S. Perez Force India 70 +1 Rnd.  
10 D. Ricciardo Red Bull 70 +1 Rnd.  
11 F. Nasr Sauber 70 +1 Rnd.  
12 D. Kvyat Red Bull 70 +1 Rnd.  
13 M. Ericsson Sauber 69 +2 Rnd.  
14 R. Merhi Manor-Marussia 68 +3 Rnd.  
15 R. Grosjean Lotus 45 +36 Rnd.  
16 C. Sainz Toro Rosso 45 +36 Rnd.  
17 J. Button McLaren 8 +63 Rnd.  
18 W. Stevens Manor-Marussia 1 +70 Rnd.  
19 K. Raikkonen Ferrari 0 +71 Rnd.  
20 F. Alonso McLaren 0 +71 Rnd.  

Coureursstand

# Rijder Team Punten
1.  Lewis Hamilton Mercedes 169
2.  Nico Rosberg Mercedes 159
3.  Sebastian Vettel Ferrari 120
4.  Kimi Räikkönen Ferrari 72
5.  Valtteri Bottas Williams 67
6.  Felipe Massa Williams 62
7.  Daniel Ricciardo Red Bull 36
8.  Daniil Kvyat Red Bull 19
9.  Nico Hülkenberg Force India 18
10.  Romain Grosjean Lotus 17
11.  Felipe Nasr Sauber 16
12.  Sergio Perez Force India 13
13.  Pastor Maldonado Lotus 12
14.  Max Verstappen Toro Rosso 10
15.  Carlos Sainz Jr. Toro Rosso 9
16.  Marcus Ericsson Sauber 5
17.  Jenson Button McLaren 4
18.  Fernando Alonso McLaren 0
19.  Roberto Merhi Manor Marussia 0
20.  Will Stevens Manor Marussia 0
21.  Kevin Magnussen McLaren Honda 0

Constructeursstand

# Team Punten
1.  Mercedes 328
2.  Ferrari 192
3.  Williams 129
4.  Red Bull 55
5.  Force India 31
6.  Lotus 29
7.  Sauber 21
8.  Toro Rosso 19
9.  McLaren 4
10.  Manor Marussia 0

Hockeysters komen op HWL met de schrik vrij tegen Zuid-Korea

De Oranjevrouwen hebben zondag tijdens de HWL3 een moeizame zege geboekt op Zuid-Korea. Oranje won met 2-1 van de nummer negen van de wereldranglijst, maar dertien minuten voor tijd stond het nog 1-1. Maria Verschoor maakte het winnende doelpunt .

Oranje kwam goed uit de startblokken door al na vijf minuten te scoren. Eva de Goede dribbelde over de as van het veld en ging de combinatie aan met Lidewij Welten, die de bal voorgaf. Via de Koreaanse keepster belandde de bal uiteindelijk weer voor de stick van De Goede. Die haalde doeltreffend uit: 1-0.

Nederland miste in de openingsfase drie strafcorners op rij, maar aan de andere kant van het veld sloeg Zuid-Korea wel in één keer toe. Via een tip-in schoot de bal omhoog en belandde hij op een ietwat gelukkige wijze voor de stick van Mihyun Park, die hem in het doel van Joyce Sombroek werkte: 1-1.

Oranje bleef daarna de aanval zoeken, maar was vooral slordig in de passing. Ook de strafcorners van Maartje Paumen en Caia van Maasakker waren telkens een prooi voor de goed keepende goalie van Zuid-Korea.

In het derde kwart moest de ploeg van Sjoerd Marijne een tandje bijschakelen. Oranje was nog steeds beter dan Zuid-Korea, maar creëerde geen grote kansen. De Aziaten waren op hun beurt enkele keren gevaarlijk via een counter, maar slaagden er ook niet in een doelpunt te maken.

In de 47ste minuut was het dan toch raak voor Oranje. Ginella Zerbo onderschepte de bal, waarna het voor de geheel vrijstaande Maria Verschoor een koud kunstje was om de 2-1 in het doel te tikken. In de resterende dertien minuten drong Zuid-Korea nog wel aan, maar Nederland kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Tsipras stuurt 'definitieve' oplossing

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft naar eigen zeggen een voorstel neergelegd bij de leiders van de Europese Unie dat hij omschrijft als de "definitieve oplossing'' voor de impasse tussen het land en zijn geldschieters.

Dat werd zondag bekend, vooruitlopend op de bijeenkomst maandag van de ministers van Financiën van de eurozone en later de Eurotop van staatshoofden en regeringsleiders van de eurolanden.

Tsipras heeft de regeringsleiders van Duitsland en Frankrijk, en ook voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, telefonisch ingelicht. Details van het nieuwe voorstel zijn vooralsnog niet bekend.

In een verklaring gaf Tsipras aan dat het "definitieve voorstel'' voor alle partijen het beste en het voordeligste is en "het probleem niet verder uitstelt''. Tsipras vliegt zondagavond al naar Brussel.

Elephone P7000, flagship of niet?

Lang verwacht maar eindelijk daar: de Elephone P7000. Vroeg genoeg waren er al geruchten en de releasedatum stond ook al gepland in begin 2015. Maar door vertraging was het pas begin juni dat de eerste Elephone P7000-toestellen geleverd werden. 

De Elephone P7000 is natuurlijk wederom één van de vele toestellen uit China. Wel is de P7000 een toestel dat bij veel mensen die een Chinees toestel willen kopen de aandacht trok.

Dit kwam voornamelijk door de marketingmachine van Elephone die op volle snelheid draait: flash deals, termen als 'annual flagship' en 'pioneer', en niet te ontkomen banners op iedere Chinese webwinkel moesten de verkopen en verwachtingen nog voordat het toestel uit was tot grote hoogten doen stijgen. Dit was dan ook het geval.

De afgelopen tijd heeft RobertNL het toestel in handen gehad met dank aan Elephone. Hij zal kijken of de P7000 de termen 'pioneer' of 'annual flagship' waarmaakt. 

Agressieve zwerver mept vrouw ziekenhuis in

Even de hond uitlaten en met een gebroken heup in het ziekenhuis belanden. Het overkwam een 60-jarige vrouw uit Eindhoven zondagochtend. Zonder enige aanleiding werd ze door een zwerver aangevallen. De man is inmiddels aangehouden.

De Eindhovense liet rond 06.45 uur haar hond uit op de Sportlaan. Vanuit het niets werd ze belaagd door de 43-jarige man. Hij zat op een bankje en toen de vrouw voorbij liep, riep hij dat hij de hond zou gaan schoppen. Toen de vrouw reageerde, sloeg de zwerver haar in het gezicht. De vrouw wankelde, waarop de zwerver haar nog een duw gaf. Ze kwam ten val en brak daarbij haar heup.

De man ging er per fiets vandoor en liet de vrouw hulpeloos achter. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Agenten konden op basis van de verklaring van de vrouw de man aan te houden in de Zwaanstraat. De verdachte, zonder vast woonadres, zit vast. De fiets waarop hij reed bleek te zijn gestolen. Waarom hij tot zijn daad kwam is vooralsnog onduidelijk.

'Kaaskop' Rogier mooiste man ter wereld

De 24-jarige Rogier Warnawa uit Eindhoven is verkozen tot Men Universe 2015, meldt De Telegraaf. Rogier vertegenwoordigde ons land tijdens de internationale wedstrijd in de Dominicaanse Republiek.

De Brabander nam het op tegen meer dan veertig andere mooie mannen. Begin mei werd hij al verkozen tot knapste man van Nederland. 'Eigenlijk vind ik schoonheid maar subjectief. Natuurlijk is het een eer dat ik heb gewonnen, maar als persoon voel ik me niet anders dan voor ik de wedstrijd won. Ik ben nog steeds een gewone kaaskop uit Eindhoven', zei hij toen tegen De Telegraaf.

Na zijn zege in Dominicaanse Republiek reageerde hij opgetogen op Facebook: 'Say hello to the new Mr Universe! Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft in de strijd, zonder jullie support was het niet gelukt.'

 

Say hello to the new Mr Universe! Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft in de strijd, zonder jullie support was...

Posted by Rogier Warnawa on Saturday, June 20, 2015

VNL naar 2 zetels in peiling

VNL, de klassiek-liberale partij van Bram Moskowicz en Joram van Klaveren, stijgt in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond naar twee zetels. De gewonnen zetel lijkt rechtstreeks ten koste te gaan van de PVV. Wilders en consorten zouden 20 zetels krijgen als er nu verkiezingen waren; vorige week nog 21.

Moskowicz haalde vorig weekend tijdens een partijbijeenkomst uit naar de PVV. 'De PVV wil niets. Hun leider heet: Geert Wil-niks', zei de recent benoemde partijleider. VNL haalde in de peiling van 26 april, kort na de aankondiging dat Moskowicz lijsttrekker wordt, voor het eerst een zetel. 

In de peiling van deze week wint de VVD er een zetel bij. Met 26 zetels is de VVD de grootste partij. De SP zou er 23 halen, het CDA wint één zetel en wordt nu op 21 gepeild. Na de PVV (20) volgen D66 en GroenLinks. Met respectievelijk 17 en 14 zetels scoren ze hetzelfde als een week eerder.

De PvdA verliest opnieuw een zetel en komt uit op 9; een evenaring van het eerdere dieptepunt. De Partij voor de Dieren ziet de aanhang stijgen van 4 naar 5 zetels. ChristenUnie (6), 50PLUS (4) en SGP (3) blijven stabiel. De regeringspartijen VVD en PvdA hebben in de peiling nu samen 35 zetels.

De Hond vroeg kiezers ook naar hun mening over de hervorming van het belastingstelsel. Tweederde van de ondervraagden steunt de hervormingen. Bij CDA, D66 en VVD ligt de steun zelfs boven de 80 procent. Het plan om de btw op diverse producten te verhogen valt een stuk slechter. Tweederde van de kiezers keurt dit af; bij de PVV- en SP-kiezers zelfs driekwart.

FOK! sportfoto-onderschrift week 25

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week (volgens de sportredactie) was Ouwesok met het volgende onderschrift: "Ook op minder dan elf meter weet Seedorf niet te soren"

Tijdens het WK vrouwenvoetbal zagen we Nederland-speelster Lieke Martens en Canada-speelster Josee Belanger in deze bijzondere pose, wat is een goed onderschrift bij deze foto? (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Tijdens het WK vrouwenvoetbal zagen we Nederland-speelster Lieke Martens en Canada-speelster Josee Belanger in deze bijzondere pose, wat is een goed onderschrift bij deze foto? (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

Homo's gearresteerd in Marokko

Marokko lijkt een beetje een Rusland 2.0 te gaan worden wanneer het gaat om de rechten van andersgeaarden. Deze week zijn in Agadir in totaaal 20 mannen opgepakt op beschuldiging van homoseksualiteit en schending van de goede zeden.

De homoseksuelen zijn opgepakt nadat er uit de buurt klachten waren gekomen over de 'groeiende intimidatie en het immorele gedrag van deze minderheid'. De mannen waren onder andere gewend om in vrouwenkleren over straat te gaan, iets waar anderen schijnbaar erg veel last van hadden.

In Marokko is het homo-vuurtje opnieuw opgelaaid nadat vrouwelijke activisten van FEMEN met ontbloot bovenlijk elkaar aan het af lebberen waren, vlak voor een moskee in Rabat. Op hun borsten hadden ze 'in gay we trust' gekalkt. De regering kon hier niet om lachen en heeft de vrouwen het land uit gegooid. Twee Marokkaanse mannen die op dezelfde plek precies dezelfde stunt uithaalden, hebben een celstraf van vier maanden gekregen.

In hetzelfde Agadir zijn enkele dagen geleden tevens twee meisjes opgepakt omdat ze zich onzedig gekleed zouden hebben. Op 6 juli dienen de medewerksters van een kapsalon voor een rechter te verschijnen. Volgens de voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor de Rechten van de mens in Agadir, is de arrestatie belachelijk en staat haaks op het recht van persoonlijke vrijheid. Bovendien is in de wet geen woord te vinden over wat 'gepaste' kleding zou moeten zijn.

De gearresteerde homo's kunnen in het ergste geval een celstraf van drie jaar krijgen.

Marokkaan in MarokkoSommige jurken mogen wel

Mindere dag Luiten op US Open, nog wel top 10

Joost Luiten had zaterdag op de US Open een mindere dag. Hij stond na twee dagen op de gedeeld vijfde plaats (drie slagen onder par), maar door een ronde van 74 slagen (vier boven par) daalde hij in het klassement van de Amerikaanse major. Toch doet Luiten nog steeds mee bovenin. Hij staat nu gedeeld negende, op vijf slagen van de vier koplopers.

De 29-jarige Rotterdammer noteerde naast twee birdies ook vier bogeys en een double bogey. "Dit is de US Open, waar ze het uiterste van de golfers vragen. Iedere extra dag is nog zwaarder dan die ervoor. Zowel fysiek als mentaal", aldus Luiten. "Het gekke was dat het aanvankelijk best lekker ging. Een par op deze baan is gewoon heel goed. Tot de laatste holes. Toen was er geen beginnen meer aan. Gelukkig gold dat niet alleen voor mij."

De ranglijst wordt aangevoerd door de Amerikanen Dustin Johnson en Jordan Spieth, de Zuid-Afrikaan Branden Grace en de Australiër Jason Day. Die laatste zakte vrijdag nog tijdens zijn ronde in elkaar toen hij niet lekker werd, maar was een dag later in topvorm. Day noteerde een ronde van 68 slagen (twee onder par).

Argentinië wint met minimaal verschil van Jamaica

Argentinië won zaterdagavond met 1-0 van Jamaica. De Argentijnen waren al zeker van het bereiken van de kwartfinale. Lionel Messi speelde zijn honderdste interland.

Aanvaller Gonzalo Higuain maakte de enige treffer in het duel, dat verder vooral in het teken stond van de mijlpaal van Messi.
De aanvaller van FC Barcelona speelde voorafgaand aan het duel al 99 keer in het shirt van La Celeste. Met zijn honderdste interland komt Messi in een illuster rijtje. Javier Zanetti (145), Roberto Ayala (115) Javier Mascherano (114) en Diego Simeone (106) speelden allen meer dan honderd caps.

In de volgende ronde speelt Argentinië tegen de nummer drie uit groep A of C. Dit is of Ecuador of Brazilië, Peru, Venezuela of Colombia. In groep C hebben alle teams drie punten en kunnen zowel eerste als laatste worden. 

Eerste dag van de yoga groot succes in India

De eerste internationale dag van de yoga is zondag met name in India een groot succes geworden. Onder leiding van premier Narendra Modi deden zo'n 37.000 Indiërs mee aan een 35 minuten durende sessie op de Rajpath, de grote boulevard in de hoofdstad New Delhi.

Premier Modi zorgde er vorig jaar voor dat de Verenigde Naties 21 juni uitriepen tot internationale dag van de yoga. De regeringsleider is een groot voorstander van het hindoeïstische gebruik. Hij benoemde onder meer een minister voor Yoga en Traditionele Medicijnen.

De sessie in New Delhi is voorgedragen om opgenomen te worden in de Guinness World Records als de yoga-oefening met de meeste deelnemers ooit. Het vorige record dateert van 2005, toen in Gwalior bijna 30.000 mensen meededen. Ook buiten de hoofdstad werd door veel mensen aan yoga gedaan.

Eerste dag van de yoga groot succes in India
Eerste dag van de yoga groot succes in India (Foto: ANP)

Amerikaanse (16) sprint naar wereldtijd op 100 meter

De Amerikaanse sprinter Candace Hill heeft voor een enorme stunt gezorgd tijdens de Brooks PR Invitational in Seattle. Hill won er de 100 meter in een wereldtijd van 10,98 seconden. Nou wordt een dergelijke tijd af en toe wel gelopen, maar Hill is pas net zestien jaar, wat het een unieke prestatie maakt.

De tiener uit Atlanta won de wedstrijd met een rugwind van 2,0 meter per seconde, precies het maximaal toegestane. Ze liet eerder al haar enorme potentie zien door begin deze maand tijdens de Diamond League in New York 11,21 te lopen met een fikse tegenwind.

De 10,98 die Hill dit keer op de klokken zette zorgde echter voor grote opschudding in de sprintwereld. Zo verpulverde ze het wereldrecord voor de jeugd, dat sinds vorig jaar op naam stond van haar landgenote Kaylin Whitney met 11,10 seconden. Ze staat daarnaast derde op de wereldranglijst aller tijden voor junioren, waar het wereldrecord al sinds 1977 op naam staat van de Oost-Duitse Marlies Göhr met 10,88. Hill heeft echter nog anderhalf jaar te gaan in de jeugdcategorie en valt nog tot en met het einde van 2018 onder de junioren.

Met haar prestatie staat Hill al op haar zestiende op de gedeeld 77e plek op de wereldranglijst aller tijden en is ze de 85e vrouw ooit die de 100 meter in minder dan 11 seconden gelopen heeft. 

Duitse vrouwen naar kwartfinales WK voetbal

De Duitse voetbalvrouwen hebben zich met groot machtsvertoon geplaatst voor de kwartfinales op het WK voetbal in Canada. De Zweedse vrouwen werden met 4-1 opzij gezet door de aanvoerder van de wereldranglijst.

In het begin van de wedstrijd in Ottawa hadden de Duitse vrouwen het vizier nog niet op scherp staan. Na een paar gemiste kansen schoot Anja Mittag vanaf de rand van het zestienmetergebied raak. Na een overtreding op diezelfde Mittag verzilverde Célia Sasic even later de toegekende penalty.

Sasic maakte ook de 3-0 met nog een kwartier te gaan. Linda Sembrandt wist nog wel een tegengoal te maken, maar dat mocht niet meer baten voor de Zweedse vrouwen. De 4-1 van Dzsenifer Marozsan bevestigde dat kort voor tijd nog maar eens. Met 25 doelpogingen tegen zeven van Zweden mocht Duitsland zich toch duidelijk de betere ploeg noemen. Sasic en Mittag hebben bovendien beiden vijf doelpunten gemaakt in het toernooi en zijn daarmee voorlopig de topscorers.

Orkest laat de zon opkomen

Het is de kortste nacht, de langste dag, het begin van de zomer, en maar de vraag of we veel van die koperen ploert gaan zien. De Finse componist Jean Sibelius componeerde honderd jaar geleden zijn vijfde symfonie, en in het laatste deel van dat stuk komt de zon muzikaal op.

Sibelius was geïnspireerd door de geluiden van overvliegende zwanen, en deze finale bevat dan ook zijn befaamde Zwanenthema. Dat wordt zo tegen de 2 minuut 30 begeleid door een orkestraal uitgedrukte zonsopkomst.

Het is alsof de producent van onderstaande voorstelling het niet helemaal vertrouwde, want er moet een enorm impressionistisch schilderwerk aan te pas komen om er zeker van te zijn dat de muzikale boodschap overkomt.

Haagse politie lost schot bij aanhouding

De politie in Den Haag heeft zaterdagavond op de Vaillantlaan een waarschuwingsschot gelost tijdens een aanhouding. Dat gebeurde na een melding van een ruzie waarbij een vuurwapen betrokken was. Toen agenten in de Hobbemastraat arriveerden, reed een verdachte weg in een auto. Kort daarop kwam de politie de man weer op het spoor. Op de Vaillantlaan werd de auto aan de kant gezet en de 49-jarige man aangehouden.

Daarbij werd het schot gelost. Niemand raakte gewond, meldde de politie. De wagen waar de man in reed, is door de politie meegenomen voor onderzoek.

Er werden nog twee mensen aangehouden. Een na de ruzie en een ander omdat hij tijdens de aanhouding van de weggereden verdachte agenten beledigde. Die 20-jarige man uit Den Haag bleek een familielid van de net aangehouden bestuurder.

Europese Spelen 2015 - Dag 10

Het was een schitterende dag voor de Nederlandse ploeg, dat de medaillecollectie op de Spelen in Baku aangevuld zag worden met een gouden, zilveren en drie bronzen medailles. De kans lijkt klein dat er vandaag een medaille bijkomt, maar voor de Lage Landen kan het alsnog een mooie dag worden.

Vandaag zou het heel goed de dag van de Belgen kunnen worden. Er staan vier finales op het programma in de acrobatische gymnastiek en in de kwalificaties van alle vier onderdelen eindigde België bij de beste twee. Het huidige totaal van drie medailles, één van elke kleur, zou dus minstens verdubbeld kunnen worden. 

Voor Nederland zal het vooral van de wegwedstrijd moeten komen. Stef Clement, Pim Ligthart, Niki Terpstra, Nick van der Lijke en Wouter Wippert krijgen een parcours met een lastige klim voor de kiezen en het is maar de vraag of ze op een dergelijk terrein sterk genoeg zijn om tot het einde mee te komen. Wel is het te hopen dat de Nederlanders allemaal voor Nederland rijden en niet, zoals Anna van der Breggen een dag eerder leek te doen, een Nederlands topresultaat weggooien om een niet-Nederlandse ploeggenoot te helpen.

Lieke Wevers op weg naar het goud op de balk (Foto: Getty)

Overigens is het het melden waard dat de organisatie zeer veel wedstrijden live uitzendt via YouTube. De livestreams kunnen hier bekeken worden. Een vast programma lijkt er niet te zijn, dus geïnteresseerden moeten zelf even in de gaten houden wat er precies uitgezonden wordt. Verder kunnen de echte diehard fans ook via de officiële online stream van de Azerbeidzjaanse tv kijken, die hier te vinden is. Zij hebben daarnaast een gratis app voor Android (AZTV), waar ook gekeken kan worden. Deze is te vinden in de Google Play Store. Tot slot is een ieder uiteraard van harte welkom om in deze, alsmaar drukker wordende topicreeks op het FOK!forum mee te komen praten over en kijken naar de Spelen.

Tijdschema Nederlandse deelnemers en medaille-evenementen 

Tijd (NL) Sport Wedstrijd Medailles
06:00 Schoonspringen Kwalificatie 3-meterplank vrouwen: Daphne Wils Nee 
07:00  Wielrennen  Wegwedstrijd mannen: Stef Clement, Pim Ligthart, Niki Terpstra, Nick van der Lijke, Wouter Wippert  Ja 
07:00  Trampolinespringen  Finale individueel vrouwen  Ja 
07:00  Trampolinespringen Finale individueel mannen  Ja 
07:05  Aerobics  Finale gemengd paar  Ja 
07:18  Boogschieten  Tweede ronde dames: Esther Deden - Bérengère Schuh (Frankrijk)  Nee 
08:00  Trampolinespringen  Finale synchroon vrouwen  Ja 
08:00  Trampolinespringen  Finale synchroon mannen  Ja 
08:00  Volleybal  Groep B vrouwen: Nederland - Bulgarije  Nee 
08:10  Aerobics  Finale groep  Ja 
09:30  Schieten  Finale 50 meter drie posities geweer mannen  Ja 
10:04  Schoonspringen  Kwalificatie platform mannen: Pascal Faatz Nee 
11:00  Boogschieten  Achtste finales vrouwen: evt Esther Deden  Nee 
11:30  Ritmische gymnastiek  Finale individueel hoepel  Ja 
11:30  Ritmische gymnastiek   Finale groep lint  Ja 
11:35  Acrobatiek  Finale gemengd paar, dynamisch  Ja 
12:05  Schieten  Finale skeet mannen  Ja 
12:44  Boogschieten  Kwartfinales vrouwen: evt Esther Deden  Nee 
13:00  Ritmische gymnastiek Finale groep knotsen en hoepels  Ja 
13:05  Ritmische gymnastiek  Finale individueel bal  Ja 
13:05  Acrobatiek  Finale groep, balans  Ja 
13:35  Boogschieten  Halve finales vrouwen: evt Esther Deden  Nee 
14:00  Schieten  Finale 25 meter snelvuur pistool mannen  Ja 
14:05  Boogschieten  Finales vrouwen: evt Esther Deden  Ja 
14:25  Ritmische gymnastiek  Finale individueel knotsen  Ja 
14:30  Acrobatiek  Finale gemengd paar, balans  Ja 
15:25  Acrobatiek  Finale groep, dynamisch  Ja 
15:25  Ritmische gymnastiek  Finale individueel lint  Ja 
16:00  Schoonspringen  Finale 3-meterplank vrouwen: evt Daphne Wils  Ja 
17:00  Beachvolleybal  Wedstrijd om brons mannen  Ja 
17:17  Schoonspringen  Finale platform mannen  Ja 
18:00  Beachvolleybal  Finale mannen  Ja 

Medaillespiegel na dag 9

Positie Land Goud Zilver Brons Totaal
1 Rusland 29 17 13 59
2 Azerbeidzjan 14 6 13 33
3 Duitsland 8 9 9 26
4 Wit-Rusland 7 4 12 23
5 Zwitserland 7 4 2 13
6 Hongarije 7 2 5 14
7 Servië 6 4 0 10
8 Groot-Brittannië 6 2 5 13
9 Turkije 5 3 15 23
10 Spanje 4 7 5 16
11 Oekraïne 4 6 12 22
12 Italië 3 8 3 14
13 Nederland 3 5 7 15
14 Frankrijk 3 4 4 11
15 Portugal 2 4 1 7
16 Polen 1 5 5 11
17 Kroatië 1 2 5 8
18 Slowakije 1 2 2 5
19 Griekenland 1 2 1 4
20 Zweden 1 1 3 5
21 België 1 1 1 3
22 Litouwen 1 0 1 2
23 Slovenië 1 0 0 1
24 Oostenrijk 0 5 3 8
25 Georgië 0 3 3 6
26 Bulgarije 0 2 3 5
27 Roemenië 0 2 2 4
28 Israël 0 2 1 3
29 Tsjechië 0 1 2 3
29 Moldavië 0 1 2 3
31 San Marino 0 1 1 2
32 Armenië 0 1 0 1
33 Macedonië 0 0 2 2
34 Denemarken 0 0 1 1
34 Estland 0 0 1 1
34 Letland 0 0 1 1
34 Montenegro 0 0 1 1
34 Noorwegen 0 0 1 1
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.