Duitse voetbalsters halen keihard uit op WK

De Duitse voetbalsters hebben het WK voor vrouwen in Canada op zeer overtuigende wijze begonnen. In Ottawa werd in het duel met Ivoorkust al heel snel duidelijk dat de Afrikaanse dames niks in te brengen hadden tegen het geweld van de wereldkampioenen van 2003 en 2007.

Nog voor er drie minuten gespeeld waren opende Celia Sasic de score, nadat er al zeker twee grote kansen gemist waren. Het missen van grote kansen bleef doorgaan, waardoor het een verrassing was dat - wederom dankzij Sasic - Duitsland pas na een klein kwartier de 2-0 maakte. Na nog geen half uur spelen had het makkelijk 7-0 kunnen staan, maar het duurde tot de 29e minuut voor een pijnlijke periode aanbrak voor de Ivorianen: In zes minuten tijd brachten Anja Mittag, Sasic en nog een keer Mittag de 5-0 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft duurde het lang voor Duitsland op gang kwam en tot grote vreugde van het publiek betrad de Ivoriaanse spits Binta Diakité zelfs het strafschopgebied van doelvrouw Nadine Angerer. Na 65 minuten ging het toch nog weer helemaal mis voor Ivoorkust: Mittag voltooide haar hattrick en voegde zich samen met Sasic - die al haar achtste hattrick maakte in het Duitse shirt - in een rijtje van veertien dames die al eerder een hattrick scoorden op het WK.

Alle tien goals van grootmacht Duitsland tegen WK-debutant Ivoorkust (Bron: YouTube)

Enkele minuten later zette Simone Laudehr de score op 7-0, waarna invallers Sara Däbritz en Melanie Behringer er nog een schepje bovenop deden. In de 85e minuut tekende Alexandra Popp dan eindelijk voor de eindstand van 10-0, maar niet voordat invalster Ange N'Guessan nog een grote kans kreeg om een verrassende Ivoriaanse goal te scoren.

Dat het bij 10-0 bleef mocht een heus wonder heten, want keepster Dominique Thiamale - die nog even geblesseerd het veld leek te moeten verlaten - wist gedurende de wedstrijd verrassend veel zeer grote kansen uit haar doel te houden. Het was overigens nog net niet de grootste overwinning ooit op een WK (zowel mannen als vrouwen). In 2007 wonnen de Duitse dames met liefst 11-0 van Argentinië.

In de andere wedstrijd in groep B nam Noorwegen, wereldkampioen in 1995, het op tegen de andere WK-debutant in de groep, Thailand. Het zou een eenzijde wedstrijd worden, waarin Noorwegen niet heel veel moeite kende om de drie punten op te eisen. Aanvoerster Trine Rønning opende na 16 minuten de score, nog voor rust gevolgd door een tweetal treffers van Isabell Herlovsen. Alleen Ada Hegerberg voegde daar in de tweede helft nog iets aan toe: 4-0.

De samenvatting van Noorwegen - Thailand, het openingsduel in groep B (Bron: YouTube)

Donderdag nemen Duitsland en Noorwegen het om 22.00 uur Nederlandse tijd tegen elkaar op, drie uur later staan in hetzelfde stadion in Ottawa Ivoorkust en Thailand tegenover elkaar. Vandaag is het om 22.00 uur de beurt aan Zweden en Nigeria, gevolgd door Kameroen - Ecuador (01.00 uur), VS - Australië (01.30 uur) en Japan - Zwitserland (04.00 uur).