Jeremy Clarkson: het is mijn eigen fout

Jeremy Clarkson vond het een behoorlijk verdrietige situatie toen hij onlangs van de BBC hoorde dat zijn contract niet werd verlengd voor het programma Top Gear. "Maar het was mijn eigen stomme fout", vertelt Jeremy aan Chris Evans van BBC Radio 2.

Het is het eerste interview voor Clarkson nadat bekend werd dat hij moest vertrekken bij Top Gear, na een ruzie met de makers. "Ik heb 27 jaar bij de BBC gewerkt en twaalf jaar bij Top Gear. Het was mijn kindje, ik vond het echt geweldig en ik bemoeide mij met ieder detail van het programma", aldus Jeremy.

"Het heeft een grote leegte achtergelaten en die moet ik weer opvullen", vervolgt Clarkson. Of de presentator momenteel met zijn twee Top Gear-collega's, James May en Richard Hammond, werkt aan een nieuw autoprogramma wil Clarkson niet bevestigen. Hij vertelt 'geen idee' te hebben wat de toekomst hem zal brengen. Hij heeft al wel een aantal gesprekken gehad met verschillende partijen.

Jeremy vertrekt deze week met James May en Richard Hammond op tournee. Het stel reist de komende zes maanden over de wereld met hun autoshow. "Dat wordt heel erg leuk. We zijn goede vrienden." Er is wel één nadeel. "Het is een hele slecht georganiseerde tour. Zo gaan we van Sheffield naar Johannesburg en dan weer naar Engeland, dan naar Sydney en weer naar Zuid-Afrika, dan Australië en dan weer naar Londen. Volgens mij hebben ze dit schema bedacht op alfabetische volgorde van de steden en niet aan de hand van een atlas", zegt Clarkson lachend.