De Graafschap begint met remise aan play-offs

De Graafschap is de play-offs voor promotie naar de eredivisie maandag begonnen met een gelijkspel. De Superboeren speelden bij Almere City FC met 1-1 gelijk in de eerste ronde van de play-offs. De return in Doetinchem is komende vrijdag.

De Graafschap kwam in de eerste helft na een kwartier op voorsprong. Karim Tarfi zorgde voor de 0-1. De Belg schoot raak uit een vrije trap, waarbij doelman Agil Etemadi niet bepaald vrijuit ging. Almere kwam na rust sterk terug. Topscorer Vincent Janssen zorgde in de vijftigste minuut voor 1-1. De thuisploeg kreeg daarna de nodige kansen op de overwinning, maar zover kwam het niet.

De winnaar van het tweeluik speelt in de tweede ronde van de play-offs tegen de nummer zeventien uit de Eredivisie. Go Ahead Eagles staat momenteel zeventiende, met een punt achterstand op NAC Breda.

Karim Tarfi van De Graafschap in duel met Almere speler Tim Receveur. (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)