Snookeraar Bingham na thriller in WK-finale

Stuart Bingham staat in de finale van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. De 38-jarige Engelsman won in de halve finale van Judd Trump na een deciding frame, het werd 17-16. Het is de eerste keer dat Bingham in de WK-finale staat. 

Bingham begon vanavond aan de laatste sessie met een 13-11 voorsprong op Trump. Vanavond pakte Bingham het eerste frame maar Trump wist het gat echter meteen weer te verkleinen met een break van 88, en het frame daarna met een 50- en 44-break. Ball-run Bingham beantwoordt dat met een break van 106, waardoor het 15-13 staat bij de mid-session interval. 

Na de pauze is het vooral tijd voor grote breaks. Trump pakt een frame met een break van 72, waarna Bingham een break van 109 op tafel legt. Juddernaut trekt de stand gelijk en dwingt een decider af door breaks van 108 en 129 te maken. In de decider leek het een potje schaken  en kon het alle kanten op, maar Bingham kreeg de beste kansen en wist deze ook te benutten. Bingham pakte het beslissende frame en staat in de finale. 

De 38-jarige Bingham werd pro in 1995, maar wist pas in 2011 voor het eerst een rankingtoernooi te winnen. Dit seizoen won hij de Shanghai Masters en de Championship League. De snookeraar uit Essex speelt zondag en maandag de finale tegen Shaun Murphy, die Barry Hawkins wist te verslaan. 

Stuart Bingham hangt boven de tafel voor een schot. (PRO SHOTS/Actionimages)
Stuart Bingham hangt boven de tafel voor een schot. (PRO SHOTS/Actionimages)