Snookeraar Bingham houdt voorsprong op Trump

Judd Trump en Stuart Bingham hebben zaterdagmorgen beiden vier frames gepakt in de derde sessie van hun halve finale tijdens het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. Bingham leidt nu met 13-11 met nog één sessie te gaan vanavond.

Trump begon de sessie goed en trok een 9-7 achterstand met breaks van 61 en 97 direct gelijk. Bingham pakte echter voor de pauze nog de twee volgende frames en had de leiding opnieuw in handen. Na de pauze ging Bingham door en liep uit naar 13-9.

De 25-jarige Trump kwam toch weer dichterbij doordat Bingham 32 punten weggaf na een moeilijke snooker. Met een break van 65 zorgde Juddernaut ervoor dat hij nog twee frames achter stond met het ingaan van de laatste sessie. Deze halve finale wordt vanavond afgesloten. De speler die als eerste zeventien frames wint, staat in de finale.

Vanmiddag volgt al de beslissing in de wedstrijd tussen Shaun Murphy en Barry Hawkins. De wereldkampioen van 2005 heeft nog één frame nodig om na tien jaar weer in de finale te staan. Hawkins heeft nog negen frames nodig, het staat nu 16-8.