Carver neemt het op voor Krul

Manager John Carver van Newcastle United heeft het zondag nadrukkelijk opgenomen voor zijn doelman Tim Krul. De Nederlander werd in de beladen derby tegen Suderland in de eerste helft gepasseerd door een fraaie volley van Jermain Defoe. Krul leek de Engelsman in de rust met zijn treffer te feliciteren, maar omdat het doelpunt van Defoe de winnende bleek (1-0) werd dat de keeper na afloop niet in dank afgenomen door de fans van Newcastle.

Carver vond die kritiek onterecht. "Als er iemand iets om deze club geeft, dan is het wel Tim Krul", aldus de manager bij de BBC. "Altijd als er iets bij ons speelt, dan is Tim de jongen die naar voren treedt. Geef mij Tim Krul maar iedere dag van de week. Hij is helemaal Newcastle-gek."

Krul ontkende zelf Defoe te hebben gefeliciteerd. "Ik kan hier niet herhalen wat ik zei, omdat dat niet netjes was", verklaarde hij aan de BBC. "Het was een fantastisch doelpunt, dat kon iedereen zien. Ik heb hem gezegd wat een mazzelaar hij was. Kijk, ik ben hier nu zo'n tien jaar. Ook ik baal enorm van die goal."