City profiteert optimaal van remise Chelsea

De titelstrijd in de Engelse Premier League kan nog steeds alle kanten op. Chelsea verspeelde zaterdag verrassend punten tegen het laaggeklasseerde Burnley (1-1), waarna Manchester City gretig profiteerde. De formatie won met 5-0 van Newcastle United en verkleinde het gat naar vijf punten.

Chelsea beklaagde zich na de remise over de rode kaart van Nemanja Matic, die wel erg agressief reageerde op een enorme trap die hij kreeg van Ashley Barnes. De Serviër duwde zijn tegenstander omver en kon vertrekken. Barnes kwam er zonder kaart vanaf. Vervolgens kopte Ben Mee de 1-1 van Burnley binnen.

City kende tegen Newcastle City een droomstart, want al na een minuut mocht Sergio Agüero aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Vurnon Anita. De Argentijn miste niet en zag daarna Samir Nasri, Edin Dzeko en David Silva (twee keer) nog scoren.

Arsenal is de nieuwe nummer drie. De ploeg won bij Crystal Palace met 2-1 en profiteerde van de nederlagen van Manchester United en Southampton. De formatie van manager Louis van Gaal ging met 2-1 ten onder bij Swansea City, terwijl het door Ronald Koeman gecoachte Southampton zondag thuis met 2-0 van Liverpool verloor. Philippe Coutinho, met een fraaie knal van afstand, en Raheem Sterling scoorden voor de Reds, die inmiddels zijn opgeklommen naar de zesde plek op drie punten van Arsenal. Liverpool passeerde ook Tottenham Hotspur, dat punten verspeelde tegen West Ham United. In blessuretijd redde Harry Kane een punt voor de Spurs: 2-2.

Ron Vlaar ging thuis met Aston Villa onderuit. Dat mocht de international zichzelf aanrekenen. De aanvoerder veroorzaakte tegen Stoke City in blessuretijd een strafschop, wat hem bovendien zijn tweede gele kaart opleverde. Victor Moses schoot vervolgens de 2-1 binnen voor de ploeg van verdediger Erik Pieters.

Ook Queens Park Rangers ging in ondertal onderuit, tegen Hull City. Joey Barton kon zich na een half uur niet beheersen en sloeg een tegenstander. Dat kwam QPR vlak voor tijd duur te staan, want Dame NDoye bezorgde Hull met de 2-1 de overwinning.