Newcastle United: "De Jong pas volgend seizoen terug"

Siem de Jong beleeft een rampseizoen bij Newcastle United en zal pas volgend seizoen weer zijn opwachting maken. De voetballer staat sinds augustus aan de kant en wordt geplaagd door blessureleed. Er werd in eerste instantie verwacht dat de aanvallende middenvelder zijn rentree zou kunnen maken in het voorjaar.

Newcastle-coach John Carver is voorzichtig met zijn pupil en denkt de voetballer terug te hebben aan het begin van volgend seizoen. "Siem zien we straks in de voorbereiding weer", zei de manager tegenover Britse media.

Om de in Zwitserland geboren Nederlander tot volle wasdom te laten komen, wil men hem rustig brengen. "Hij is een van de jongens die we heel voorzichtig willen brengen, kijken hoe hij eraan toe is. Ik heb al van het begin af aan gezegd, dat er geen haast bij is", zegt de trainer die de zaken waarneemt op St James' Park.

Carver herinnert zich de manier waarop De Jong zich in de aanloop naar de competitie wist te manifesteren. "De vlagen die we van hem zagen in de voorbereiding en in het begin van het seizoen waren goed: hij scoorde een paar keer en zijn samenspel was sterk. "

De interim coach van de club uit de havenstad vindt het vooral jammer dat De Jong zijn kunsten niet kan laten zien op het veld. "Dat zullen we helaas dit seizoen niet meer zien", voegt Carver tot slot toe.