Late Duitse treffer zorgt voor uitschakeling Kampong in EHL

Hockeyclub Kampong is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van de EHL. In de kwartfinale was UHC Hamburg met 3-2 te sterk. De Duitsers maakten vier minuten voor tijd de winnende treffer.

Het duel tussen drievoudig EHL-winnaar UHC en Kampong kwam wat moeizaam op gang. De Duitsers hadden het beste van het spel, maar het waren de Utrechters die de score openden. Loïck Luypaert maakte na 24 minuten de eerste goal van de wedstrijd. Kampong had de zaken in defensief opzicht uitstekend in orde in de eerste twee kwarten, maar zagen met lede ogen toe hoe dat na de lange pauze veranderde.

Want in het derde kwart sloeg UHC toe. Florian Fuchs deed Kampong tweemaal pijn: één keer tikte hij een vrije bal binnen, kort daarop maakte hij een fraaie individuele actie waarna de spits doeltreffend afdrukte. Het Nederlandse antwoord liet niet lang op zich wachten. Constantijn Jonker prikte aan het eind van dit spectaculaire kwart de gelijkmaker op het bord.

In het laatste deel van de wedstrijd waren de beste kansen voor Kampong, dat twee strafcorners kregen. Die pogingen leverden geen resultaat op, een rake tip-in van Jonas Fürste wel. Zijn doelpunt in de 66ste minuut kieperde Kampong uit het toernooi.