Hockeyers Oranje Zwart met moeite langs Oostenrijkers in EHL

Hockeyclub Oranje Zwart is de tweede Nederlandse club die doorgaat naar de kwartfinales van de EHL. OZ deed dat niet met overtuiging: het kleine Arminen uit Oostenrijk werd met veel moeite geklopt: 2-0. Zaterdag speelt de ploeg van coach Michel van den Heuvel de kwartfinale, waarin het Spaanse Club Egara de tegenstander is.

Wie een kopie van de achtste finale van Bloemendaal had verwacht, kwam donderdagmiddag bedrogen uit. Waar de Noord-Hollanders tegenstander Torun uit Polen alle hoeken van het veld lieten zien, bleek Arminen een taai tegenstander die zeker niet misstond in de knock-out-fase van de EHL.

Arminen schakelde in de groepsfase onder meer het gerenommeerde Atletic Terrassa uit en dat bleek geen toevalstreffer. OZ nam namelijk met moeite afstand van de Weense formatie. Niek van der Schoot vond na negentien minuten een gaatje in de goed georganiseerde organisatie en opende de score.

De Eindhovenaren kregen een lawine aan kansen om die stand te verdubbelen, maar vijf strafcorners en een fiks aantal veldkansen bleken niet aan de Brabanders besteed. Aan het eind van het derde kwart werd de situatie zelfs wat penibel, toen Robert van der Horst een gele kaart kreeg en Sander Baart met een handblessure het veld verliet.

De Oostenrijkers kregen twee corners, maar lieten het na om voor een sensatie te zorgen. In de slotfase maakte Mink van der Weerden aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 te scoren.

Uitslagen achtste finales 2/4/2015

Rot-Weiss Köln (Dui) – RC Club de Polo (Spa) 2-1 (1-1)
De familie Grambusch zorgde ervoor dat RC Polo het loodje legde. Club de Polo kwam rap op voorsprong, maar zag de Duitsers binnen negen minuten langszij komen. Na de gelijkmaker van Tom Grambusch, velde oudere broer Mats zeven minuten voor het tijd het vonnis over Club de Polo. Rot-Weiss treft Daring uit België.

Beeston (Eng) – Daring (Bel)* 2-2 (0-2) * wint na shoot-outs
Het tweede duel van de dag mondde uit in een heus spektakelstuk. Daring nam na een dik half uur een 2-0 voorsprong, die via twee rake strafballen ongedaan werd gemaakt. In de slotfase regende het kaarten, in totaal werden liefst zes prenten uitgedeeld. Toen moesten er nog shoot-outs worden genomen. Uitgerekend Sergi Enrique, die de laatste strafbal veroorzaakte, schoot Daring naar de laatste acht.

Om 17.45 uur begint de laatste achtste finale tussen Kampong en de Waterloo Ducks uit België.