Marciello maakt F1-debuut voor Sauber in Maleisië

De Italiaanse coureur Raffaele Marciello zal komende vrijdag tijdens de eerste vrije training op het circuit van Sepang plaatsnemen in de Sauber van Felipe Nasr. Dat heeft de formule 1-renstal maandag laten weten. Voor de 20-jarige Marciello zal het zijn debuut worden tijdens een Grand Prix-weekeinde.

"Ik heb erg veel zin om voor het eerst in de nieuwe auto te rijden", laat Marciello weten. "Voor Italië is het ook een bijzonder moment, want het is al weer een tijd geleden dat er een Italiaan in de Formule 1 reed", doelt de Sauber-coureur op Vitantonio Liuzzi en Jarno Trulli, die in 2011 als laatste Italianen in actie kwamen. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik het team kan helpen bij het vinden van de goede set-up. Het is de eerste keer dat ik in Maleisië ben, maar ik ken het circuit al erg goed van de Ferrari-simulator in Maranello."

Tijdens de tweede training zal de Braziliaan Nasr het stuur weer overnemen van Marciello. Marcus Ericsson neemt beide trainingen op vrijdag voor zijn rekening.