Xbox One-update verbetert achievement-notificaties

Microsoft brengt in april een nieuwe update uit voor Xbox One. Mensen die meedoen aan het preview-programma krijgen de eerste helft van de update momenteel al uitgerold. De update brengt enkele kleine verbeteringen, waaronder een nieuwe manier om achievements te tonen.

Wat we kunnen verwachten ten aanzien van de achievements, is een andere manier van het tonen van hetgeen behaald is. Voortaan zal bij het halen van een achievement niet alleen de naam van de achievement getoond worden, maar ook meteen de beschrijving. Je hoeft dus niet apart de achievements-app te openen. Wil je dat alsnog wel doen dan kan dat uiteraard; de snelheid hiervan, waarover veel geklaagd werd, zou flink moeten zijn toegenomen.

Een andere verbetering heeft betrekking op de party chat. Er komt een troubleshoot-guide beschikbaar en de party-app asissteert je bij het activeren van je microfoon en laat zien wanneer privacy-instellingen of netwerkproblemen er voor zorgen dat je communicatie met specifieke partymembers wordt geblokkeerd.

Verder is er een verbetering in het benaderen van game hubs. Leden kunnen nu eenvoudiger hub content ontdekken vanuit de activity feed. Je ziet activity feeds wanneer vrienden een game volgen. Ook kun je de game hubs rechtstreeks benaderen vanaf de pagina van de betreffende game onder de achievements-app.

Dit zijn verbeteringen van de eerste helft van de update-preview. Volgende week wordt bekendgemaakt welke features we kunnen verwachten in de tweede helft van de preview.