Trailers en video's voor DC's iZombie

Alsof vier tv-shows nog niet genoeg is komt Warner Bros. over twee weken met de vijfde, op DC Comics gebaseerde, tv-serie: iZombie. Voor de promotie hiervan zijn vandaag enkele video's vrijgegeven.

Het was lange tijd stil rondom iZombie; tijdens de 2014-editie van San Diego Comic-Con werd een screening van de pilot geannuleerd omdat er een rol opnieuw gecast moest worden en terwijl Gotham, The Flash, Arrow en Constantine ter plekke een enorme promotie kregen, leek iZombie een beetje het ondergeschoven kindje. Maar met de aanstaande première van de serie op het Amerikaanse The CW werd het blijkbaar toch tijd een beetje verandering in de situatie te brengen.

iZombie, gebaseerd op de gelijknamige DC Comics/Vertigo-titel, vertelt over Olivia, gespeeld door Rose McIver (Once Upon A Time, Masters of Sex). Zij is een zombie, maar wel eentje die volledig zelfbewust en 'menselijk' is. Ze moet af en toe wat hersens eten om te overleven, maar verder is alles okay. De serie laat zien hoe haar werk in een mortuarium haar toegang geeft tot verse hersenen, en haar in een positie plaatst om te helpen met het oplossen van moorden.

Naast deze trailer zijn ook drie video's verschenen over de hoofdpersonen; naast Olivia zijn dat Dr. Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli), die Olivia's conditie kent, en Clive Babinaux (Malcolm Goodwin) die haar geheim niet kent.

Om het geheel nog wat verder toe te lichten, heeft DC All Access, de YouTube-show van DC Comics, een interview met showrunner Rob Thomas (Veronica Mars), die ook wat toelicht over hoe deze show anders is dan andere tv-series met zombies en bovennatuurlijke wezens.

iZombie start op 17 maart op The CW. Op dit moment is er nog geen Nederlandse omroep of aanbieder bekend die deze serie heeft opgepikt.