De duurste chocoladereep ter wereld

Chocolade, voor velen het ultieme genot op eetgebied en we kopen het dan ook graag. De reep van het chocolademerk To'ak zal helaas alleen voor een enkeling zijn weggelegd met een oplage van slechts 574 stuks, en natuurlijk de prijs.

Het bedrijf verkoopt namelijk een een reep -al kinkt dit wat oneerbiedig gezien de prijs- voor het luttele bedrag van $260,- per stuk, omgerekend een kleine €230,-. Voor dit bedrag verwacht je een gigantische reep, maar het reepje blijft steken op 42,5 gram. Een kilo hiervan gaat je dus een slordige €6000,- kosten. Ter vergelijking, hiervan kun je momenteel ook zo'n 13 kilo zilver kopen.

Duurste chocolade (Foto: To'ak)
Duurste chocolade (Foto: To'ak)

Maar hoe probeert het bedrijf deze royale prijs te rechtvaardigen, het blijft tenslotte 'maar' chocolade. De makers gebruiken speciaal geselecteerde cacaobonen uit Ecuador van een zeldzame soort. Vervolgens worden deze ambachtelijk verwerkt in een productieproces dat 36 stappen omvat. Tot slot wordt er in het midden van de reep ter afwerking een volledige cacaoboon geplaatst. En zo heb je de duurste reep van 85% pure chocolade die je momenteel kunt kopen.

Voor deze prijs verwacht je trouwens niet dat je deze reep gewoon in een papiertje krijgt, en dat krijg je dus ook niet. De reep zit in een hip doosje met een speciaal tangetje om de chocolade mee te eten. Het mag wat kosten, de vraag is alleen of het ook de moeite waard is.

Duurste chocolade (Foto: To'ak)
Duurste chocolade (Foto: To'ak)