Slapen in een skilift

Soms heb je van die dagen tijdens je wintersport dat je als allereerste op de piste wilt staan om de verse sneeuw te trotseren. Wil je echt de eerste zijn op de top, dan kun je natuurlijk het beste in de skilift slapen.

In het Franse skioord Courchevel heeft het bedrijf Airbnb namelijk een skilift omgebouwd tot een heuse loft. Waar je normaal de cabine moet delen met zwetende alpinisten in muffe skipakken, heb je nu het rijk alleen. De lift is volledig gemeubileerd inclusief bed, kasten, gordijnen en is van alle gemakken voorzien.

Hoewel het bedrijf de prijs van het arrangement (inclusief diner en ontbijt) schat op zo'n €2000,- is het helaas niet te boeken. Om de nacht op een kleine drie kilometer hoogte boven de pistes door te brengen, zul je in de pen moeten klimmen. Er wordt namelijk slechts één nacht verloot onder de inzenders met de creatiefste motivatie

Het is trouwens niet de eerste keer dat het bedrijf met een unieke slaapplaats op de proppen komt. Eerder kon je al een nachtje in een vliegtuig slapen op Schiphol en behoorde een wilde nacht in de Ikea ook tot de mogelijkheden. Of je bij die laatste zelf je bed in elkaar moest zetten is niet bekend.