Tank in voortuin geparkeerd

In het Duitse Paderborn heeft een cadet van de lokale militaire rijschool met een tank een kleine omweg genomen. Waar normaal gewoon de weg wordt gevolgd, was nu de voortuin van een gepensioneerd koppel het eindstation.

De bewoner Ulrich Tilsner stond op het punt zijn huis te verlaten om op bezoek te gaan bij zijn kleindochter. Helaas voor hem was er op dat moment een ietwat minder fortuinlijke rijles met een tank bezig. Door een technisch ongemak trok de tank opeens opzij en reed daarbij de tuin van meneer Tilsner in. Gelukkig stopte deze op tijd waardoor er slechts wat coniferen en een hekje zijn gesneuveld.

Ulrich kon het door dit voorval natuurlijk niet laten om zijn kleindochter voor de gek te houden. Hij belde haar op en vertelde dat hij iets later zou zijn omdat er een tank in zijn tuin stond. Zij kon er niet zo om lachen en ging gelijk naar haar opa toe. Bij aankomst trof ze inderdaad een tank, omringd met militairen, aan in haar grootvaders voortuin.

Het ministerie van Defensie geeft aan dat het om een incident gaat en er geen gewonden zijn gevallen. Afgelopen week werd in Duitsland ook al een aantal helikopters aan de grond gehouden wegens technische mankementen.