Reese Witherspoon wilde uit 'het hokje'

Met haar rol als de losbandige Cheryl in de film Wild verdiende Reese Witherspoon een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol. Ze won niet, maar laat kijkers in deze film wel een nieuwe kant van zichzelf zien. Witherspoon is dan ook blij dat ze 'uit het hokje' mocht, vertelt ze aan Veronica Magazine.

Reese werd veelal als lieveling gezien, het aardige blonde buurmeisje. Haar rol in de film Wild, die ze zelf heeft geproduceerd, is allesbehalve schattig. "Mensen wilden mij niet horen vloeken. Ze wilden niet dat ik seks zou hebben en aan de drugs zou gaan", vertelt de actrice. "Eerst vond ik dat prima, maar ik ben een complex persoon met veel verschillende kanten. Toch ben ik in dat kleine hokje lief en toegankelijk beland. Mag ik daar nu eindelijk uit?"

Witherspoon hoopt met haar eigen productiemaatschappij meer films te maken die echt iets betekenen. "Op één studio na was niemand bezig met films met een vrouwelijke hoofdrol. Ik was met stomheid geslagen. Ik was woedend", aldus Reese. "Toen dacht ik: waarom ga ik er niet iets aan doen?"