Manor F1 krijgt hulp van autosportfederatie FIA

Autosportfederatie FIA is het Formule 1-team Manor/Marussia te hulp geschoten door de inschrijflijst voor het seizoen 2015 zo lang mogelijk open te houden. Op die manier heeft Manor meer tijd om de eerste race van het seizoen in Australië te kunnen halen.

Afgelopen jaar ging het F1-team Marussia ten onder aan de hoge schuldenlast en opgedroogde financieringsbronnen, maar onlangs werd bekend dat het bedrijf onder de oorspronkelijke naam Manor een doorstart zal maken. Op 19 februari verdwijnt de onder curatele stelling, maar dit betekent allerminst dat het team zomaar aan het komende seizoen deel kan gaan nemen.

Vorige week werd bekend dat het inzetten van een 2014-auto bij de races geblokkeerd is door de F1 Strategy Group, waardoor het team hard moet werken om een bolide die aan de 2015-regels voldoet op de grid te krijgen. Om het team hier de tijd voor te geven heeft de FIA de publicatie van de definitieve inschrijflijst voor het seizoen uitgesteld. Normaal wordt deze ruim voor de start van het seizoen bekendgemaakt.

Volgens de geruchten zou Manor de FIA gemeld hebben een interim-auto voor het begin van het seizoen, mogelijk zelfs voor de race in Australië al, te kunnen bouwen, waarna de nieuwe bolide later volgt. Wil het team recht houden op de commerciële inkomsten van afgelopen seizoen dan zal het uiterlijk in Bahrein (19 april) aan de start moeten gaan verschijnen.

Komende week zal er weer gesproken worden tussen de FIA en Manor. De autosportfederatie wil weten of het team na de redding de technische en financiële middelen heeft om ook op termijn in de Formule 1 te kunnen acteren. Zodra de FIA hiervan overtuigd is zal Manor voor het seizoen 2015 ingeschreven worden.