Hiddink verrijkt kennis bij andere coaches

Guus Hiddink doet regelmatig aan 'kruisbestuiving' met coaches uit diverse andere sporten. De bondscoach van het Nederlands elftal onthulde dinsdag in Rotterdam tijdens de presentatie van het boek van tennistrainer Tjerk Bogtstra dat hij tijdens Champions League-avonden vaak met diverse coaches bij elkaar komt om voetbal te kijken en vooral te brainstormen.

"We komen meestal met Bogtstra en Joop Alberda bij elkaar en nodigen dan vaak andere coaches uit. Er komt bij die avonden van alles los en dan blijkt dat we ontzettend veel van elkaar kunnen leren", aldus Hiddink. "We bespreken ook lastige thema's zoals de doorstroming van beloften. Ik ben dan vooral aan het luisteren omdat er zoveel interessante ideeën en gedachten voorbijkomen."

De Achterhoeker is van mening dat vooral teamsporten veel kunnen opsteken van individuele sporten zoals tennis. "Vooral qua investeringen zal er nog veel kunnen verbeteren. Ik doel dan niet alleen op trainingsuren, maar ook op taaiheid en doorzettingsvermogen. Een individuele sporter moet vaak veel meer opofferingen en investeringen doen om iets te bereiken."