Nationale squashtitels voor Weenink en Van der Heijden

Op de slotdag van de NK squash in Amsterdam waren er eindelijk verrassingen. Niet de favorieten pakten de titel, maar de als tweede geplaatsten Sebastiaan Weenink en Milou van der Heijden. Ze hadden er beiden vijf games voor nodig.

Weenink troefde zondag in het Frans Otten Stadion tot besluit Piëdro Schweertman. Daar was geduld voor nodig en de overtuiging om een achterstand van 1-2 in games weg te werken: 12-10, 5-11, 4-11, 11-5 en 11-8. Schweertman voerde de plaatsingslijst aan door de afwezigheid van Laurens Jan Anjema. De Hagenaar is nog herstellende van een voetoperatie.

Bij de vrouwen verraste Van der Heijden de bijna 37-jarige routinier Natalie Grinham, die de eindstrijd ook tot het maximum rekte. De voormalige Australische, die door haar huwelijk met Tommy Berden in 2009 een Nederlands paspoort verwierf, vocht zich knap terug. In de vijfde game boog ze alsnog: 11-8, 11-9, 7-11, 8-11 en 11-5. Grinham kon als excuus aanvoeren dat ze een jaar geleden voor het laatst een toernooi speelde, ook het NK. Daarna ging ze met zwangerschapsverlof.