Duitsland tegen Pakistan in finale Champions Trophy

De Duitse hockeyers hebben zaterdag een einde gemaakt aan de zegereeks van Australië in de Champions Trophy. Duitsland versloeg de regerend wereldkampioen met 3-2 in de halve finales van het toernooi in het Indiase Bhubaneswar. Australië won de voorgaande vijf edities van de Champions Trophy, twee jaar geleden nog ten koste van Nederland.

Timur Oruz zette Duitsland al na vier minuten op voorsprong. De marge werd vijf minuten later al verdubbeld door Mats Grambusch. Florian Fuchs zorgde vlak na het rustsignaal voor de 3-0. Duitsland leek dan ook een simpele zege tegemoet te gaan, maar Australië kwam al snel terug toe 3-1 via Chris Ciriello. Nog in het derde kwart werd het 3-2 door Nicholas Budgeon. Verder kwam Australië niet.

Duitsland speelt zondag om de toernooizege tegen de winnaar van de wedstrijd tussen India en Pakistan.

Update 17.15 uur

Pakistan speelt zondag de finale van de Champions Trophy tegen Duitsland. De wereldkampioen van 1994 won in de halve eindstrijd van aartsrivaal India. Muhammad Qadir maakte anderhalve minuut voor tijd de winnende treffer.

In een kolkend Kalinga Stadium toonden Pakistan en India pas na de lange rust hun ware aard. Pakistan liep uit naar 3-2 en door de gelijkmaker van Chandanda Nikkin leek het duel uit te draaien op shoot-outs. Maar daar stak Qadir een stokje voor. Zijn doelpunt zorgde ervoor dat het dolenthousiaste publiek stilviel. Bovendien schrijft Pakistan hierdoor geschiedenis. Het is de eerste keer sinds 1998 dat de voormalige hockeygrootmacht de finale haalt van de Trophy. India speelt morgen om het brons tegen Australië.