Ook Tony Martin overweegt aanval werelduurrecord

Wielrenner Tony Martin overweegt het werelduurrecord aan te vallen. Dit record staat sinds kort op naam van de Oostenrijker Matthias Brändle met 51 kilometer en 850 meter, maar diverse renners hebben al laten weten ruimte voor verbetering te zien.

Sinds de internationale wielerunie UCI de regels voor het record versoepelde en ook baanfietsen toestaat is er weer veel belangstelling gekomen. Zo zette Jens Voigt het uurrecord al scherper, maar moest dit al snel afstaan aan Brändle. De Nederlander Thomas Dekker wil in maart een recordpoging gaan wagen, terwijl wereldkampioen op de weg Bradley Wiggins ook zijn interesse al heeft getoond.

Hier komt nu Martin bij, zo meldt hij aan Radsport News"Het moet wel passen in het programma dat ik op de weg rijd. Nadat ik eerst op de baan getraind heb, kan ik pas zeggen of het voor mij realistisch is om het record te breken."

De Duitser weet nog niet precies wanneer een poging volgt, want zijn hoofddoel in 2015 is de gele trui in de Tour de France die komend jaar met een korte tijdrit in Utrecht start. Deze trui heeft Der Panzerwagen nog nooit gedragen.

Ook Tony Martin wil werelduurrecord aanvallen (Pro Shots/Dppi)
Ook Tony Martin wil werelduurrecord aanvallen (Pro Shots/Dppi)