Ook Marussia probeert F1-race Abu Dhabi te halen

Het blut zijnde Formule 1-team Marussia probeert nog uit alle macht de slotrace van het seizoen in Abu Dhabi te halen. Afgelopen vrijdag sloten de deuren van de fabriek en werd het personeel de laan uitgestuurd, maar directeur Graeme Lowdon wil niet opgeven, zo laat hij Sky Sports weten.

Lowdon: "Ik heb niet het gevoel dat we op een punt zijn aanbeland dat we niet meer terug kunnen keren. We zijn competitieve mensen en we blijven knokken totdat de kans op een comeback compleet verkeken is. Op dit moment bestaat de kans dat we in 2015 en daarna gewoon mee doen, evenals in Abu Dhabi. Het is een druk weekend geweest. We hebben nauw samengewerkt met curator Geoff Rowley."

"We zijn het aan onze werknemers, de fans en Jules Bianchi verschuldigd om dit team van de ondergang te redden. We hebben virtueel alle openstaande problemen opgelost. Er zijn nog één of twee dingen over en die kunnen op korte termijn gebeuren. Er is veel belangstelling van potentiële investeerders en er is niet veel nodig voor ons om terug te keren in de paddock en weer te gaan racen."

Mocht Marussia de race in Abu Dhabi halen, dan kan er aanspraak worden gemaakt op het prijzengeld dat bij de negende positie in het constructeurskampioenschap hoort. De Brits/Russische renstal haalde met coureur Jules Bianchi in Monaco een negende positie en twee punten, waardoor Sauber en het ook in zware problemen verkerende Caterham onder het team staan. Na het succes was in Japan het verdriet omdat Bianchi zwaar crashte. De Fransman ligt nog altijd in een kritieke, maar stabiele coma.