Caterham wil via crowdfunding naar Abu Dhabi

Het Formule 1-team Caterham wil via crowdfunding proberen om deel te nemen aan de laatste Formule 1-race van het seizoen 2014. De curatoren willen voor 14 november drie miljoen euro binnenhalen om de reis mogelijk te maken. Hiervoor is een speciale website opgezet.

Curator Finbarr O'Connell licht de plannen toe: "We werken non-stop om Caterham F1 Team te laten racen in Abu Dhabi en hopelijk is dat een opstapje naar een permanente racetoekomst onder een nieuwe eigenaar. Om dat te bereiken is crowdfunding nu ons meest bruikbare, innovatieve en effectieve optie."

Eerder vandaag werd het Formule 1-team Marussia failliet verklaard. Als Caterham in Abu Dhabi aan de start verschijnt dan neemt het de tiende plaats in het constructeurskampioenschap in. Hierdoor wordt meegedeeld in de winst die de sport dit seizoen boekt. Afgelopen seizoen leverde dit Caterham bijna zestig miljoen dollar op. Toch is dit bij lange na niet genoeg om een team te runnen.

Enkele uren na opening van de crowdfunding stond de teller al op bijna 400.000 euro. De minimum inleg bedraagt tien pond, ongeveer dertien euro. In ruil voor de inleg kunnen investeerders onderdelen van oudere Caterham Formule 1-wagens krijgen, maar ook een reis naar Abu Dhabi om de slotrace van het seizoen bij te wonen. Voor dit laatste moet ruim 57.000 euro gelapt worden.