Slapende vrouw beroofd van linkertiet

Mmatalamo Thobakgale uit Limpopo moet het voortaan zonder linkerborst stellen. Een inbreker is ermee aan de haal gegaan toen ze lag te pitten.

De 35-jarige Zuid-Afrikaanse lag afgelopen maandag te dromen dat zij een borstoperatie onderging wegens kanker. Toen ze wakker werd, baadde ze in haar eigen bloed. Haar linkertiet bleek zwaar toegetakeld met vier bloederige messen die naast haar op bed lagen.

Thobakgale vertelt aan de media dat zij in de kleinste uurtjes van maandagnacht wakker werd omdat er iemand op haar lag. "Ik wist hem van me af te duwen", aldus de moeder van twee kinderen. "Vervolgens hoorde ik de deur dichtslaan."

Haar man en kinderen waren er die nacht niet. Bij de aanblik van de vier messen ging ze van haar stokje. Ze kwam pas bij toen haar man en medici rond haar bed stonden. In allerijl werd zij vervoerd naar het ziekenhuis van Pietersburg.

De artsen hebben haar inmiddels opgelapt. Zij vermoeden dat de vrouw de hand aan zichzelf heeft geslagen. Anderen denken aan een tokoloshe, een Afrikaanse demoon, die haar tiet heeft gebruikt om haar kinderen te voeden.