Mooi weer tot en met weekend

September staat voorlopig garant voor mooi nazomerweer. De komende dagen krijgt de zon meer ruimte en in het weekend zijn temperaturen ruim boven de 20 graden te verwachten, zo meldt weeronline.nl woensdag.

De temperatuur komt donderdag al uit boven de 20 graden, maar dan gooit bewolking roet in het eten. Vrijdag wordt wel een zonnige dag met 21 graden.

In het weekend stroomt warmere lucht uit het noordoosten het land binnen. Het grootste deel van Nederland kan dan rekenen op maxima van 23 graden. Alleen in het noordelijke kustgebied wordt het door een matige wind met 21 graden iets koeler.

Met het warme weer wordt Nederland verwend, aldus weeronline.nl. De normale temperaturen voor deze tijd van het jaar schommelen rond de 19 graden. De meteorologen verwachten dat het aantal warme dagen deze maand nog zal stijgen.

Het wordt dit weekend niet de hele dag zonnig. Wolkenvelden en de zon wisselen elkaar af, aldus weeronline.nl. Na het weekend blijft het nog overwegend droog, maar de kans op een bui neemt iets toe. Het blijft wel relatief warm.