Basketballers VS vernederen Finland op WK

De Amerikaanse basketballers zijn het WK in Spanje begonnen met een uitermate simpele zege op Finland. In de Bizkaia Arena in Barakaldo werd met speels gemak afgerekend met de Scandinaviërs: 114-55.

Het eerste kwart van de Finnen was - relatief gezien - nog acceptabel. Ze stonden met 31-16 al wel op een grote achterstand, maar pas in het tweede kwart ging het helemaal mis. Halverwege het kwart schoot Teemu Rannikko met twee vrije worpen de enige Finse punten binnen. Alles mislukte, waardoor het bij rust al 60-18 stond.

In de tweede helft verliep het een stuk beter voor Finland. Ze konden het tempo van de Amerikanen weliswaar niet volgen, maar toch leverden ze niet veel extra punten meer in. Een derde en vierde kwart van 29-21 en 25-16 brachten de eindstand uiteindelijk op 114-55. Klay Thompson maakte de meeste punten, hij liet er achttien noteren.

Eerder op de avond zorgde Slovenië voor een kleine verrassing door met 90-80 van Australië te winnen. Argentinië rekende opvallend simpel af met Puerto Rico (98-75), terwijl Griekenland geen moeite kende met de Senegalezen: 87-64. Brazilië won na een zeer spannende slotfase toch met 65-63 van Frankrijk. Litouwen kende aanvankelijk de nodige problemen, maar kon met 87-74 toch de klus klaren tegen Mexico.