Eventingteam vijfde na crosscountry

Het Nederlandse eventingteam is bij de Wereldruiterspelen opgeschoven van de zesde naar de vijfde plaats. Tim Lips, Elaine Pen en Merel Blom kwamen na de crosscountry gezamenlijk tot 238,8 punten, twaalf punten achter nummer drie Australië. Andrew Heffernan was de vierde Nederlander in de ploeg, maar hij bracht de crosscountry niet tot een goed einde.

Individueel haalde Lips Pen in als beste Nederlander. Hij is met 71,9 punten achttiende. Pen staat twee plaatsen lager met 72,3 punten. Blom klom van de veertigste naar de 38e positie en heeft 94,6 punten.

De Brit William Fox-Pitt is de nieuwe leider. Na twee onderdelen heeft hij 50,3 punten en dat is 1,7 punt minder dan de Duitse Sandra Auffarth die de dressuur had gewonnen. Ook op de derde plaats staat een Duitser. Michael Jung heeft 52,3 punten. De Nieuw-Zeelandse Jonelle Price was verreweg de beste op de cross-country en staat vierde met 52,5 punten.

Zondag nemen de 63 overgebleven ruiters het tegen elkaar op bij het jachtspringen. Dat is het laatste onderdeel van de eventing.