Matige score Gal op reservepaard Voice

Edward Gal heeft op zijn tweede dag van de Wereldruiterspelen in Normandië geen topscore weten neer te zetten met zijn reservepaard Glock's Voice. De ruiter uit Harskamp kwam tot een score van 72,414% en staat daarmee momenteel achtste. 

Gal kon niet uikomen met zijn eerste paard Undercover omdat het paard een blessure had opgelopen aan de wervelkolom. De kür met Voice begon goed, maar het paard en ruiter kon dat niveau niet de hele proef vasthouden. De jurywaardering was uiteindelijk iets lager dan die voor invaller Diederik van Silfhout (Arlando/73,414%).  Hans Peter Minderhoud met Johnson was maandag met een score van 74,357% de beste Nederlander. 

Later vandaag komt Adelinde Cornelissen nog in actie met Jerich Parzival. Op papier zal Cornelissen een betere proef neerzetten dan Gal en dit houdt in dat hij het zogeheten wegstreepresultaat zal zijn. 

Aan de leiding gaat momenteel Isabel Werth. De Duitse en olympisch kampioene van 1996 kwam met Bella Rose 2 tot een score van 81,529%. Ze is momenteel de enige ruiter met een score boven de 80%. Duitsland gaat ook aan de leiding in het landenklassement. Helen Langehenenberg (Damon Hill) moet het voor de Duitsers kunnen afmaken. Groot-Brittannië zal met olympisch kampioene Charlotte Diujardin (Valegro) ook nog een poging gaan wagen voor het goud. 

Voor Nederland lijkt brons het hoogst haalbare in Normandië. Ook de Spanjaarden zijn nog in de race voor een medaille.