Ouders vinden tien jaar na tsunami kind terug

De ouders van een Indonesisch meisje die dachten dat ze was omgekomen tijdens de tsunami van 2004 hebben hun dochter terug. Bijna tien jaar later is Raudhatul gevonden, levend en wel. Dat meldt de Australische nieuwssite News.com.au.

Raudhatul was 4 toen ze in Atjeh met haar 7-jarige broertje uit de handen van hun ouders glipte en op een plank werd meegesleurd door het water. De ouders hebben een maand lang geprobeerd de kinderen terug te vinden, maar zonder resultaat. Tot de oom van het kind in juni dit jaar een meisje zag dat hem wel erg aan Raudhatul deed denken. 'Een godswonder', zegt de ontroerde moeder.

Woensdag konden de ouders hun kind weer in de armen sluiten. De moeder zei meteen te zien dat het om haar dochter ging. "Als iemand daar aan twijfelt ben ik klaar voor dna-tests", zei ze. "Mijn man en ik zijn zo blij dat we haar teruggevonden hebben."

Het meisje werd verzorgd door een oudere vrouw. De ouders hebben nu ook nieuwe hoop dat haar broer nog in leven is, omdat ze samen aanspoelden op de Banyakeilanden. Ze willen een nieuwe zoektocht beginnen.

Bij de tsunami op Tweede Kerstdag 2004 kwamen in meerdere landen in totaal 230 duizend mensen om het leven.