'Christenen: moslim worden of de kop eraf'

De religie van de vrede laat zich weer eens van zijn beste kant zien. Christenen in Mosul, een stad in Irak die net veroverd is door de doerakken van ISIS, hebben te verstaan gekregen dat ze zich dienen te bekeren tot het ware geloof. Het alternatief is de dood of het betalen van dhimmibelasting.

Keuze zat dus voor de christenhonden. Geheel volgens het gestoorde boekje dat de dappere strijders van ISIS hanteren. In het kalifaat dat net uitgeroepen is, is slechts ruimte voor een paar dingen. Namelijk Islam, Islam en Islam. Geheel zoals de zandprofeet dat ooit beschikt heeft, worden andersdenkenden onmiddellijk tot tweederangsburgers gedegradeerd en dat heeft verregaande consequenties.

Volgens Mo is het uiterst simpel: of je wordt zelf moslim en gaat zelf deel uitmaken van het intolerante systeem, of je betaalt jizya; een soort beschermgeld dat de Siciliaanse maffia ook hanteert. Zij noemen het pizzu.

Christenen die het leven in een islamitisch kalifaat niet bevalt, worden sterk aanbevolen om hun heil ergens anders te zoeken. Mochten ze na vandaag nog steeds niet opgerot zijn, dan staat er volgens de zelfbenoemde opvolger van Mohammed Abu Bakr al-Baghdadi, 'niets meer tussen ons en het zwaard'.