Klose: "Ik zei tegen Mario: jij kunt het"

Miroslav Klose zag zondagavond een droom werkelijkheid worden. De WK-topscorer aller tijden had al een goed voorgevoel over de entree van Mario Götze in de WK-finale.

Klose (36) kreeg een basisplaats bij Duitsland in de eindstrijd tegen Argentinië. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd besloot bondscoach Joachim Löw de routinier naar de kant te halen. Götze kwam binnen de lijnen en scoorde in de 113e minuut het winnende doelpunt.

"Voordat Mario er voor mij in kwam, zei ik tegen hem: jij kun het", zei Klose tegen FIFA.com. De spits van Duitsland en Lazio werd met Die Nationalelf al eens tweede (2002) en derde (2006 en 2010) op een WK. "Dit is geweldig. Dit is de kroon op ons werk. Ik kan het nog niet helemaal bevatten."

"Ik heb hiervan gedroomd. Ik wilde ooit die wereldbeker omhoog houden en niet hoeven te klappen voor een ander team. We hebben een goede finale gespeeld. We moesten geduldig blijven, want we wisten dat we de kwaliteiten hadden om te winnen", verklaart de ervaren Duits international.

Klose weet nog niet hoe lang hij nog voor de Duitse ploeg uitkomt. De routinier passeerde deze zomer Ronaldo (Brazilië) als WK-topscorer aller tijden. Klose scoorde tegen Ghana en Brazilië en staat op zestien goals. "Ik ga een paar nachten slapen en dan neem ik een besluit over mijn interlandloopbaan."