Maradona verbaasd over prijs voor Messi

Diego Maradona heeft met verbazing gereageerd op de uitverkiezing van Lionel Messi als beste speler van het WK. Messi hoopte zijn landgenoot te evenaren door Argentinië naar de wereldtitel te leiden, maar kwam in Brazilië niet uit de verf. Toch kreeg hij na afloop van de na verlenging verloren WK-finale (1-0) uit handen van Sepp Blatter de Gouden Bal uitgereikt.

Daarmee liet hij de concurrentie, met Arjen Robben, Thomas Müller en James Rodríguez als belangrijkste gegadigden, achter zich. "Messi? Ik zou hem de hemel willen geven als dat mogelijk was. Maar het is niet goed als iemand iets wint dat hij niet had moeten winnen vanwege een of ander marketingplan", zegt Maradona tegen Telesur.

Het doelpunt waarmee Mario Götze in de verlenging een einde maakte aan de WK-droom van Argentinië kwam hard aan bij Pluisje. "Ik heb medelijden met mijn land. Het doelpunt van Mario Götze deed veel pijn. Er is veel verdriet in mijn hart omdat we de finale hebben verloren."

Volgens Maradona zat er meer in voor de Argentijnen. "In mijn ogen verdiende Argentinië op zijn minst de strafschoppen. Dat Duitsland uiteindelijk won was het gevolg van een misverstand in de Argentijnse defensie."

Bondscoach Alejandro Sabella speelde in zijn ogen een negatieve hoofdrol. "Ik begrijp niets van de wissel van Ezequiel Lavezzi", laat hij weten. "Hij speelde fenomenaal op de flank. Sergio Agüero kon niet hetzelfde brengen. Het was niet zijn toernooi."