Sainz junior lijkt snel F1-debuut te maken

Carlos Sainz junior lijkt de volgende telg uit de Red Bull-opleiding te zijn die zijn Formule 1-debuut zal gaan maken. De zoon van rallylegende Carlos Sainz leek in beeld te zijn om vanaf Hockenheim bij Caterham Kamui Kobayashi te vervangen. Een tweede mogelijkheid is vrijdagtrainingen voor Toro Rosso te rijden.

Volgens diverse Spaanse media hebben er vorig weekend op Silverstone gesprekken plaatsgevonden tussen Red Bull en Caterham, al zijn ze het niet eens over de uitkomst ervan. Red Bull zou de openstaande rekening voor de versnellingsbakken willen verscheuren als Sainz junior Kobayashi per direct zou vervangen.

Een bron rond Sainz weet te melden: "Nog niets is beslist, noch is het de enige optie. Op dit moment is Carlos gefocust op de race van de World Series by Renault dit weekend. Daarna zullen we praten en afwachten."

Volgens de Spaanse sportkrant AS was de overgang van Sainz naar Caterham in eerste instantie een optie, maar een deal tussen Red Bull en Caterham kon niet bereikt worden. El Mundo Deportivo houdt nog steeds vast aan de lezing dat er wel degelijk een reëele optie is dat de Spaanse rijder bij het team uit Leafield in zal stappen.