Jaar celstraf voor neersteken drinkmaat

Een 49-jarige man uit Arnhem is dinsdag veroordeeld tot een jaar cel voor een poging een drinkpartner dood te steken. Ook acht de rechtbank in Arnhem hem schuldig aan de mishandeling van een buurvrouw.

De steekpartij vond in november plaats in de woning van de Arnhemmer, waar hij samen met het slachtoffer veel alcohol had gedronken. Tussen de twee ontstond een worsteling, waarna de Arnhemmer een mes uit een keukenla pakte en het slachtoffer in de buik stak. Een paar maanden voor het steekincident had hij zijn buurvrouw mishandeld.

Tegen de man was dertig maanden cel geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De rechtbank komt tot een celstraf van anderhalf jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Tijdens zijn proeftijd van drie jaar moet de man, die volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is, zich laten behandelen voor zijn alcoholverslaving en psychiatrische problemen. Ook moet de Arnhemmer begeleid wonen, contact houden met reclassering en het slachtoffer van de steekpartij een schadevergoeding van ruim 2400 euro betalen.