Turk Çakir fluit Nederland - Argentinië

De Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir fluit woensdag de halve finale van Nederland tegen Argentinië op het WK. Dat heeft de FIFA maandag bekendgemaakt. Voor de 37-jarige leidsman wordt het zijn derde wedstrijd dit WK. Eerder floot hij de groepswedstrijden Brazilië - Mexico en Algerije - Rusland.

Çakir wordt in São Paulo bijgestaan door zijn landgenoten Bahttin Duran en Tarik Ongun. De Zweed Jonas Eriksson is de vierde official.

Çakir had vier keer eerder een wedstrijd van het Nederlands elftal onder zijn hoede. Een keer ging dat ergens om. In 2011 leidde hij het met 3-2 verloren EK-kwalificatieduel tegen Zweden. Een jaar eerder had hij al een oefeninterland tegen de Verenigde Staten (2-1 winst) gefloten. In 2011 leidde hij ook Duitsland - Nederland (3-0 verlies) en vorig jaar floot hij Nederland - Italië (1-1).

De andere halve finale tussen Duitsland en Brazilië staat dinsdag onder leiding van de Mexicaan Marco Rodriguez. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers floot in Brazilië drie wedstrijden, maar door de goede prestaties van Oranje blijft het daar bij.