Huntelaar: "Ik had een makkelijke avond"

Klaas-Jan Huntelaar kwam niet aan bod in de strafschoppenserie, omdat zijn ploeggenoten met scherp schoten en Tim Krul een heldenrol vertolkte. Daar had hij geen moeite mee.

Huntelaar kwam tegen Costa Rica in Salvador in de 106de minuut in de ploeg voor Bruno Martins Indi. Aan de 0-0 stand kon hij niets veranderen en in de slotfase zag hij keeper Tim Krul nog invallen voor Jasper Cillessen. “Daar wist ik niets van”, zei de spits na afloop tegen Goal. “Tim deed het fantastisch, maar ook Jasper houdt nog een bal tegen in de verlenging. Anders hadden we helemaal geen strafschoppen hoeven nemen.”

Huntelaar was door bondscoach Louis van Gaal aangewezen als vijfde nemer in de noodzakelijke penaltyserie. Robin van Persie nam de eerste, Krul stopte de inzet van Bryan Ruiz, Arjen Robben scoorde en Giancarlo González, Wesley Sneijder, Cristian Bolaños en Dirk Kuijt ook. Als Michael Umaña zou missen, hoefde Huntelaar niet meer te schieten. En dat gebeurde. Krul stopte de inzet en hielp Oranje naar de halve finales.

“Een echte vriend had mij laten schieten”, grapte Huntelaar. “Nee, ik hoopte dat hij hem zou pakken. Dan is het voorbij. Ik hoefde nu niet meer en had een makkelijke avond. Vanaf het moment dat zij misten en Arjen scoorde, waren we mentaal in het voordeel. We moesten alleen nog zorgen dat wij niet ook zouden missen. Dat ging uitstekend.”