Koeriers UPS weer in staking

Chauffeurs van pakketbezorgdienst UPS in Amsterdam hebben maandagochtend voor de derde keer in korte tijd hun werk neergelegd. Dat heeft FNV Bondgenoten laten weten. De werknemers in de transportsector eisen een betere cao.

De Amsterdamse UPS-koeriers zijn naar Apeldoorn en Utrecht gereden om daar tussen 7.30 uur en 9.00 hun collega's voor te lichten over 'de strijd die zij voeren', aldus Bondgenoten. Volgens de vakbond zijn de chauffeurs na de twee eerdere acties geïntimideerd door UPS. "Dat pikken de koeriers niet", aldus onderhandelaar Egon Groen.

De vakbonden in de transport en logistiek voeren al maanden actie, vaak gericht op de opdrachtgevers van de transportbedrijven. Vrijdag werd het werk neergelegd door vrachtwagenchauffeurs die werken voor het distributiecentrum van Jumbo in Woerden.

De chauffeurs willen van hun werkgevers drie procent meer loon en een einde aan de verdringing door goedkopere arbeidskrachten uit met name Oost-Europa. De onderhandelingen hierover duren al maanden. De werkgevers vinden dat praten vanwege de harde eisen van de bonden geen zin heeft. In de sector werken ongeveer 140.000 mensen.