[NBA] Shelly Sterling bevestigt verkoop Clippers

Los Angeles Clippers wordt definitief verkocht aan oud-Microsoft-baas Steve Ballmer. Shelly Sterling, de vrouw van de in opspraak geraakte eigenaar Donald Sterling, bevestigde vrijdag dat ze namens de stichting waar de Clippers in zijn ondergebracht een contract had getekend. Ballmer betaalt twee miljard dollar, omgerekend 1,47 miljard euro. Dat is een record voor een NBA-ploeg. Sterling kocht de ploeg in 1981 voor 12,5 miljoen dollar.

Ballmer probeerde vorig jaar ook al een NBA-ploeg te kopen. Toen maakte hij deel uit van een groep kopers die Sacramento Kings wilde kopen en daarna naar Seattle wilde verhuizen. Dat is hij met de Clippers niet van plan, bevestigde Ballmer. "Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat de Clippers blijven winnen in Los Angeles."

De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de NBA. Dat kan echter snel gaan omdat Ballmer vorig jaar al door de ballotagecommissie van de basketbalcompetitie is gekeurd als potentiële eigenaar. De NBA heeft nog niet gereageerd op de verkoop.