[Giro] Ritzege bergkoning Arredondo, tijdverlies Kelderman

Bergkoning Julián Arredondo heeft de achttiende etappe gewonnen in de Giro d'Italia. De Colombiaan van Trek bleek op de slotklim de sterkste uit een kopgroep van elf man en bleef zijn landgenoot Fabio Duarte achttien seconden voor.

De elf renners, met daarbij ook Martijn Keizer en Thomas de Gendt, waren elkaar de hele rit al aan het aanvallen, maar begonnen toch met zijn allen aan de slotklim. Daar reed eerst De Gendt weg, maar hij moest later toch zijn meerdere erkennen in de Colombianen.

Bij de klassementsmannen waren Cadel Evans en Wilco Kelderman de grote verliezers. Evans moest de favorietengroep op de slotklim Rifugio Panarotta al snel laten gaan en zakte in het klassement van de derde naar de negende plaats. Kelderman (Belkin) leek een stuk sterker op de klim, maar moest een tegenaanval op een uitlooppoging van Pierre Rolland later bekopen met wat tijdverlies.

Rolland is de nieuwe nummer drie in het klassement op 3.28 van leider Nairo Quintana, die vandaag niet in de problemen kwam. Kelderman staat op dit moment achtste in het klassement. Hij heeft het podium echter nog steeds in het vizier, aangezien hij net iets meer dan een minuut achter Rolland staat.