Luiten duikelt uit top tien op Wentworth, winst voor McIlroy

Joost Luiten heeft zondag op de BMW PGA Championship een top tien klassering verspeeld. De Bleiswijker, die als nummer vier aan de laatste ronde begon, viel door een score van 73 slagen, een boven par, terug naar de twaalfde plaats. Rory McIlroy won het toernooi. De Noord-Ier sloot af met 66 en kwam uit op een totaal van 274 (-14).

McIlroy keek na zaterdag nog tegen een achterstand van zeven slagen aan op de Deense leider Thomas Björn. Dankzij een sterke slotronde op de baan van het Engelse Wentworth bleef hij de Ier Shane Lowry uiteindelijk een slag voor. Björn eindigde met de Engelsman Luke Donaldson op de gedeeld derde plaats met 276.

Voor de 25-jarige McIlroy is het zijn eerste succes op de Europese Tour sinds 2012. Hij eindigde dit seizoen al acht keer als tweede. Eerder deze week maakte de voormalig nummer een van de wereld bekend zijn verloving met tennisster Caroline Wozniacki te hebben verbroken.

Luiten begon zondag met een reeks pars. Daar liet hij echter twee bogeys op volgen. Hij herstelde zich in de slotfase met twee birdies, maar verspeelde op de laatste hole weer een slag. De Bleiswijker sloot daardoor af met een totaal van 281, zeven onder par.