'Lau G. deed zelfmoordpoging in cel'

Lau G., die verdacht wordt van de moord op twee Marokkaanse mannen in 2006, heeft geprobeerd zelfmoord te plegen in de gevangenis. Dat schrijft Dagblad de Limburger zaterdag op basis van bronnen. Hij zou zijn polsen hebben willen doorsnijden.

De politie houdt er volgens de krant rekening mee dat de 52-jarige G. slechts heeft gedaan alsof hij suïcidaal is zodat hij naar een ziekenhuis zou worden gebracht, om vervolgens te kunnen ontsnappen. G. heeft volgens de krant wel een afscheidsbrief geschreven.

Die brief was volgens de krant van cruciaal belang voor het onderzoek naar de dood van de twee Marokkanen uit Venray. Toen rechercheurs medeverdachte Geert G. met passages confronteerden, zou hij het stilzwijgen hebben verbroken en de plek aangewezen hebben waar de mannen begraven lagen.

Lau G. en Geert G. werden begin vorige maand opnieuw aangehouden voor de dubbele moord. Begin deze maand werden de lichamen gevonden in een bos in Arcen, in de buurt van de oude woning van Lau G.

G. werd na de zelfmoordpoging in de gevangenis in Grave overgeplaatst naar Krimpen aan den IJssel. Snel daarna werd hij overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.